Палестинците в силно бомбардираната ивица Газа описаха своя ужас, когато

...
Палестинците в силно бомбардираната ивица Газа описаха своя ужас, когато
Коментари Харесай

Жителите на Газа описват ужаса си, когато израелските сили бомбардират града: „Няма безопасно място“

Палестинците в мощно бомбардираната линия Газа описаха своя смут, когато израелските военни удариха региона за трети следващ ден по-късно. за кървавото навлизане на въоръжената формация Хамас в еврейската страна през уикенда.

Град Газа беше ударен от въздушни бомбардировки във вторник, до момента в който израелските отбранителни сили продължиха да извършват първата фаза от отмъщението си за невижданите офанзиви в събота.

Израелските въздушни удари във вторник удариха Рафах граничен пункт сред линията Газа и Египет - единствената изходна точка за палестинците, бягащи от град Газа, заяви организация Ройтерс, базирайки се на палестински чиновници и египетски източници по сигурността.

" цялостна блокада " на града.

  " Нищо не е разрешено да влиза или излиза. Няма да има гориво, електричество или хранителни доставки ", сподели той в изказване. „ Ние се борим с животните в човешка форма и действаме по съответния метод. “

CBS News беседва с поданици на Газа във вторник, които дадоха тъмен доклад за все по-отчайващите условия, пред които са изправени елементарните хора на място, до момента в който Израел стяга дългогодишната си обсада на палестинската територия. Хамас ще носи цялата отговорност за въздействието на блокадата върху цивилните, споделиха израелските управляващи.

„ Няма убежища, бункери или безвредни направления или безвредни зони в Газа. Така че не е като да седнете и да планирате със фамилията си по какъв начин да напуснете или безвредно място, където да отидете “, локален локалният гражданин Омар Грайб сподели пред CBS News по телефона.

„ Ние сме семейство от петима души и тези нещастни събития се развиха толкоз бързо... Всъщност нямахме задоволително време, с цел да се запасим с задоволително храна, медикаменти и вода “, сподели Грейб. „ Имаме три до четири часа електричество на всеки 24 часа. “

Ghraieb и фамилията му са измежду 187 000 души, които съгласно Организация на обединените нации са били прогонени от домовете си в този финален цикъл на принуждение.

Това е развой, който е станал прекомерно прочут за Ghraeib и фамилията му.

„ Минали сме през това толкоз доста пъти “, сподели той. „ Подготвяте своя комплект или чанта за незабавни случаи. Слагате всички медикаменти и храна, които имате в една чанта, някои облекла или документите си за идентичност и всички полезности или електроника, които имате. “

Палестинският публицист Хасан Джабер сподели пред CBS News, че има дефицит на достъп до бомбоубежища или безвреден терен за отбрана на цивилните от въздушните удари. „ Няма безвредно място в Газа “, сподели той.

Джабер сподели още, че някои поданици на града може да умрат от апетит в границите на „ дни “.

" Няма ток, няма вода ", сподели той. „ Това е нечовешко да оставяме хората да умират от неналичието на храна и вода. “

Кметът на Газа доктор Йехя Ал Сарадж сподели пред CBS News, че цели елементи от града са били изравнени от израелската защита. Сили.

„ Тази последна експанзия против жилищни здания и търговски здания, против цивилни жители е доста безразборна “, сподели той. „ Те убиха доста хора. Те унищожиха цели площи, те бяха изтръгнати от земята. “

Достъпът до всякаква останала чиста вода е комплициран от обстоятелството, че елементи от инфраструктурата за ръководство на отпадъците в Газа са унищожени, сподели кметът.

„ Не можем да осигурим нужните неща на хората и не знаем тъкмо по какъв начин можем да се оправим през идващите дни “, сподели Ал Сарадж пред CBS News.

Omar Ghraieb приключи телефонния си диалог с обръщение към интернационалната общественост, до момента в който Газа е изправена пред още повече опустошаване.

„ Надявам се да видя свят, който е по-съпричастен, по-равен, по-справедлив и ще третира всички еднообразно и ще признае палестинския живот като живот, който в действителност има значение, съществува и заслужава живот “, сподели Грайб.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР