Палестинците прекратиха сътрудничеството си в сферата на сигурността с Израел

...
Палестинците прекратиха сътрудничеството си в сферата на сигурността с Израел
Коментари Харесай

Палестинците прекратяват сътрудничеството с Израел в сферата на сигурността

Палестинците прекратиха съдействието си в областта на сигурността с Израел на окупирания Западен бряг след смъртоносната израелска военна интервенция в четвъртък в бежански лагер в град Дженин против обвинени в тероризъм лица, заяви представител на палестинския президент Махмуд Абас, представен от Ройтерс.

“Заради непрестанната експанзия против нашия народ и подкопаването на подписаните съглашения, в това число в региона на сигурността, считаме, че съдействието в областта на сигурността с израелските окупационни управляващи от в този момент нататък престава да работи ”, се показва в изказването.

Израелските войски убиха минимум 9 души, в това число 61-годишна жена, и раниха още няколко при огромна интервенция през днешния ден в палестинския град Дженин, заяви палестински чиновник, представен от Асошиейтед прес. Това е най-смъртоносната сходна интервенция на Западния бряг от две десетилетия.

При обособен случай по-късно израелски бойци са простреляли смъртоносно и 22-годишен палестинец.

Израелската интервенция в бежански лагер в град Дженин усилва риска от остра ескалация на израелско-палестинския спор, съставлява тест за новото твърдолинейно израелско държавно управление и хвърля сянка върху плануваното посещаване на американския държавен секретар Антъни Блинкън в района, показва АП.

Саудитска Арабия осъди през днешния ден изрично израелската военна интервенция в Дженин, заяви саудитската държавна организация СПА.

Саудитското външна министерство сподели, че осъжда “щурма ” на израелските сили, който докара до “голям брой жертви ”.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР