Палестинското движение Хамас обяви замразяване на преговорите с Израел за

...
Палестинското движение Хамас обяви замразяване на преговорите с Израел за
Коментари Харесай

Хамас замрази преговорите с Израел за освобождаване на заложници

Палестинското придвижване Хамас разгласи заледяване на договарянията с Израел за освобождението на заложници, държани в линията Газа след убийството на Салех ал Арури, член на управлението на групировката, в предградие на Бейрут. Това заяви телевизионният канал " Ал Арабия ", съобщи ТАСС.

Както отбелязва телевизионният канал, ръководителят на Политическото бюро на Хамас Исмаил Хания разказа убийството като „ терористичен акт “, наричайки го нарушаване на ливанския суверенитет и засилена неприязън на Израел към палестинците. 

По-рано Хамас публично удостовери гибелта на Ал Арури вследствие на офанзива на израелски дрон в Дахия. Заедно с ал-Арури бяха убити двама командири на военното крило на Хамас, бригадите " Иззедин ал Касам ".

Ал Арури бе един от създателите на бойното крило на Хамас. През 2017 година той беше определен за заместник-ръководител на политическото бюро на Хамас и до неотдавна се смяташе за „ номер две “ в радикалното придвижване. Израелският министър председател Бенямин Нетаняху го заплаши с ликвидиране още преди конфликтът между Хамас и Израел да ескалира на 7 октомври.

Инфо: ТАСС

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР