Палестинският лидер Махмуд Абас заяви тази вечер, че само изтеглянето

...
Палестинският лидер Махмуд Абас заяви тази вечер, че само изтеглянето
Коментари Харесай

Няма да има мир в Близкия изток, докато окупаторът Израел не се оттегли

Палестинският водач Махмуд Абас съобщи довечера, че единствено изтеглянето на Израел от окупираните палестински територии може да донесе мир в Близкия изток. Той направи това изказване незабавно откакто във Вашингтон ОАЕ и Бахрейн подписаха съглашения за нормализация на връзките с еврейската страна, съобщи БГНЕС, цитирайки AFP.

“Мир, сигурност и непоклатимост няма да бъдат реализирани в района, до момента в който израелската окупация не приключи”, сподели той след подписването на Вашингтонската договорка сред Израел и арабските страни, наказана от палестинците като “предателство” на тяхната идея. Израелският министър председател Бенямин Нетаняху подписа по-рано през днешния ден знакови съглашения, които възстановяват връзките на еврейската страна с Обединените арабски емирства и Бахрейн, като част от натиска за мира, спонсориран от американския президент Доналд Тръмп.

Израелският водач подписа двустранни съглашения в Белия дом с външния министър на ОАЕ Абдула бин Зайед Ал-Нахиан и външния министър на Бахрейн Абдулатиф ал-Заяни и тримата водачи подписаха взаимна декларация дружно с Тръмп. Президентът Доналд Тръмп приветства “новата зора” за Близкия изток на фона на подготовката от Израел, Обединените арабски емирства и Бахрейн да подпишат знаково съглашение с посредничеството на Съединени американски щати за нормализиране на връзките.

„ След десетилетия на разделяне и спорове означаваме зората на нов Близък изток “, сподели Тръмп пред стотици присъстващи, събрали се на церемонията по подписването в Белия дом. “Ние сме тук през днешния ден следобяд, с цел да променим хода на историята”, сподели Тръмп.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР