Палестинският червен полумесец съобщи, че петима души са били убити

...
Палестинският червен полумесец съобщи, че петима души са били убити
Коментари Харесай

Петима убити при хаоса с доставките на помощи в Газа

Палестинският червен полумесец заяви, че петима души са били убити и десетки са ранени от пукотевица и навалица по време на доставка на помощ в събота в Газа, където гладът се задава. Видеозапис на Агенция Франс Прес демонстрира ескорт от камиони, който се движи бързо около горящи парчета покрай разпределителния пункт в тъмнината преди разсъмване, до момента в който хората викат и отеква пукотевица - някои от които са били предупредителни изстрели, споделиха очевидци. Червеният полумесец сподели, че това се е случило, откакто хиляди хора са се събрали за идването на към 15 камиона с брашно и друга храна, която е трябвало да бъде раздадена на кръговото кръстовище на град Газа, в северната част на територията.

Кръговото кръстовище беше сцена на няколко безредни и смъртоносни случая с разпределение на помощи, в това число един от 23 март, при който ръководеното от Хамас държавно управление сподели, че 21 души са били убити от израелски огън - обвиняване, което Израел отхвърли.

Червеният полумесец заяви, че трима от петимата убити са били убити. Очевидци споделиха пред Агенция Франс Прес, че жителите на Газа, които следят доставката на помощта, са стреляли във въздуха, само че израелските войски в региона също са разкрили огън и някои движещи се камиони са улучили хора, опитващи се да вземат храната.

Доклад, подсилен от Организация на обединените нации, предизвести на 19 март, че половината поданици на Газа изпитват „ пагубен “ апетит, като се чака гладът да удари северната част на територията, в случай че няма незабавна интервенция. Докладът пресмята, че 1,1 милиона души - половината от популацията, съгласно данни на Организация на обединените нации - са изправени пред пагубни условия. Ситуацията е изключително тежка в северната част на Газа, където съгласно Организация на обединените нации има към 300 000 души и където гладът е " неминуем, чака се да настъпи когато и да е сред средата на март и май ", написа БГНЕС.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР