Палестинската автономия отново поиска да стане пълноправен член на Организацията

...
Палестинската автономия отново поиска да стане пълноправен член на Организацията
Коментари Харесай

Палестинците подновиха искането си за пълноправно членство в ООН

П алестинската автономност още веднъж изиска да стане пълновръстен член на Организацията на обединените народи (ООН). Това става ясно от писмо, адресирано до генералния секретар Антониу Гутериш, съобщи ДПА.

(*Във видеото: )

 

" Днес Държавата Палестина  по инструкции на палестинското управление изпрати писмо до генералния секретар с молба за възобновяване на разглеждането на нашата молба за участие ", се споделя в обява в обществената мрежа X от непрекъснатата задача на Палестина като наблюдаващ в Организация на обединените нации.

Публикацията включва писмо, подписано от палестинския дипломат в Организация на обединените нации Рияд Мансур, с искане палестинската молба за пълноправно участие от 2011 година да бъде импортирана още веднъж в Съвета за сигурност през април. 

През септември 2011 година Палестинската автономност подаде молба за пълноправно участие в Организация на обединените нации, само че не съумя да събере нужните девет гласа за приемането ѝ в могъщия Съвет за сигурност от 15 страни. Съединени американски щати заплашиха да наложат несъгласие на молбата.

Съединени американски щати и други западни сили бяха предизвестили, че признаването на палестинска страна от страна на Организация на обединените нации ще анулира предходни съглашения, които поддържат договарянията сред Израел и палестинците за основаване на палестинска страна, която да живее в мир до Израел.

През 2012 година Общото заседание на Организация на обединените нации гласоподава със 138 против 9 гласа и 41 въздържали се да даде на Палестина " статут на страна наблюдаващ, която не е член на Организация на обединените нации ", макар опълчването на Съединени американски щати. От 193-те страни членки на Организация на обединените нации до момента 139 са признали Палестина за самостоятелна страна. Съединени американски щати и Германия не са измежду тях.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР