„Пълен ужас, мирни граждани стават мишени. Този нормален блок е

...
„Пълен ужас, мирни граждани стават мишени. Този нормален блок е
Коментари Харесай

Петков от Бородянка: Пълен ужас! Ще имаме мнозинство в НС за военна подкрепа за Украйна

„ Пълен смут, мирни жители стават цели. Този естествен блок е бил ударен от ракета без причина, умрели са 133 индивида. Това е необяснимо. Тези хора без причина са станали цел. Няма военни цели тук, единствено спокойно население”. Това съобщи министър председателят Кирил Петков при идването си в украинския град Бородянка.

„ Искам да покажа на всички българи, че е едно е да се клика на разнообразни уеб сайтове с неразбираемо наличие, друго е като видиш блок като в „ Младост”, който е изработен на пух и прахуляк от ракета. Чувстваме, че не е човешко, да останеме несъпричастни към такава трагедия”, сподели Петков.

Той още един път акцентира, че Политическа партия не може да остане безучастна и България би трябвало да окаже военна помощ на Украйна.

„ Вчера ясно декларирахме, че идната седмица в Народното събрание ще гласуваме за военната поддръжка. Ще продължим и филантропичната. Няма да има съдружни сделки, ще бъде на гласоподаване в Народното събрание, доколкото знам би трябвало да имаме мнозинство”, сподели още министър председателят.

Петков продължи разпалено да изяснява два месеца след началото на войната, че „ в случай че съветската страна продължава да стреля и никой няма опция да се отбранява, тогава желаеме ли го този мир? Можем ли да си легнем умерено като част от Европейски Съюз? Това е позиция, която никой не може да заеме, в случай че има почитание към естествения свят. Това не е война сред две страни, биещи се за нещо. Имаме страна, към която летят ракети и се взривяват жилищни здания. Това не е просто борба на Украйна, а цивилизационен избор от коя страна желаеме да стоим”, добави Петков. Даде образец и с Априлското въстание: „ Ако някой беше споделил по време на Априлското въстание и беше споделил – „ Най-добре е то да свърши бързо, тези хора да нямат опция да се защитават”. Това позиция ли е? Нашата цялата история е основана, че някакви хора не са се примирили с агресор, който да потъпчи / без редакция/ опцията на едни хора да вършат личният си избор”.

Петков изясни, че прекъсването на газа от Русия не ги е изнанадал, те имали проект от февруари – имахме различни източници, бяхме се разбрали със съседите, запазили бяхме количестава в „ Чирен”. Ние няма да плащаме в рубли и няма да плащаме на страни по контракт. Той изрази удовлетворение, че отговорът ще е европейски и Русия би трябвало да разбере, че би трябвало да се съблюдават договорите.

„ В момента имаме 114 съветски дипломата като част от тяхната задача – какво направиха те, с цел да укрепят нашите връзки или с цел да предпазят от едностранно преустановяване на контракта за газа. Аз се чудя тези хора какво вършат в България. Предлагам да огледаме кои са тези хора и да имаме доста по-симетрично посланичество на Русия в България”, сподели министър председателят.

Петков дефинира като по-страшно тези, които не се декларират, че на страната на Русия, а не да вземем за пример „ Възраждане”, които намерено го признават.

Петков не пожела да разяснява вчерашните думи на Радев, тъй като били „ може би недоумение на ситуацията”.

Министър-председателят увери, че ще каже на Зеленски „ Вчера нашето изпълнително тяло на партията взе решение и се надявам Народното събрание на България в идната седмица да вземеше решение за военно-техническа помощ за Украйна”.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР