Пълен обрат по искането на БСП за референдум по Истанбулската

...
Пълен обрат по искането на БСП за референдум по Истанбулската
Коментари Харесай

БСП с нов въпрос за референдума за конвенцията, ГЕРБ пита КС

Пълен поврат по настояването на Българска социалистическа партия за референдум по Истанбулската спогодба. От партията мислят да трансформират въпроса, на който да дават отговор гласоподавателите, съобщи NOVA.

"Преформулирахме въпроса. Въпросът за референдума, който предложихме през днешния ден е "Против ли сте утвърждението на по този начин наречената Истанбулска спогодба? ", изясни депутатът от Българска социалистическа партия Георги Свиленски.

От ГЕРБ пък имат желание да питат Конституционния съд дали конвенцията опонира на Конституцията.

​В края на предходната седмица парламентарната група на Българска социалистическа партия внесе в деловодството на Народното събрание искане за осъществяване на референдум с въпрос "Трябва ли българският парламент да ратифицира Истанбулската спогодба? ".

Преди седмица гласуването на Истанбулската спогодба в Народното събрание беше отсрочено за неопределен срок. Целта - обществото да се осведоми за същността на конвенцията, да се убеди, че тя е в негов интерес и в последна сметка да се реализира публично единодушие по тази проблематична тематика.

Какво мислят българите за „ джендър “ и домашното принуждение

Българска социалистическа партия е публично срещу Истанбулската спогодба

Призна ли държавното управление на Борисов третия пол

Десислава Атанасова: Нямам есемес от премиера за конвенцията

Борисов: Ако има референдум, да е за пребиването на дами

От левицата са уверени, че провеждането на един референдум и предшестващата го социална акция и полемика, ще даде отговор на многото въпроси, които текстовете в конвенцията породиха.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР