Палатков лагер пред Паметникът на съветската армия - след като

...
Палатков лагер пред Паметникът на съветската армия - след като
Коментари Харесай

Втори ден на протести срещу премахването на Паметникът на съветската армия

Палатков лагер пред Паметникът на руската войска - откакто бе оповестено, че стартира процедура по преместването на монумента, бранители на концепцията монументът да остане на мястото си го бранят към този момент втори ден.

„ Този монумент би трябвало да бъде отстранен и за това има решение още през 1992 година и по-късно през 1993 година Това е един монумент на националното угодничество. Няма друга европейска столица и изобщо столица на естествена суверенна страна, която да има знак на една окупационна войска в центъра си “, сподели в предаването „ Тази заран “ някогашният зам.-председател на Съюз на демократичните сили Иван Сотиров.

Повод за това стана решението на държавното управление от предходната седмица да смени статута на паметника

Според него този паметник не е предпазен като монумент на културата. „ Крайно време е решението да бъде изпълнено. Над 30 години виждаме едно неуместно разиграване на „ топката “ с някакви причини за собствеността “, безапелационен е Сотиров.

Снимка: bTV

Въпросът за полагането на грижи и за сигурността на оборудването съгласно него към този момент не седи на дневен ред, тъй като паметникът ще бъде демонтиран. „ От този паметник ще останат единствено скулптурните групи и страна има разновидности за тяхното запазване “, разясни още Сотиров.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР