Пакистан нареди на всички милион и седемстотин хиляди неодобрени афганистански

...
Пакистан нареди на всички милион и седемстотин хиляди неодобрени афганистански
Коментари Харесай

Пакистан нареди на почти 2 милиона афганистанци да напуснат страната до ноември

Пакистан подреди на всички милион и седемстотин хиляди неодобрени афганистански претенденти за леговище да изоставен страната до ноември. Рязкото увеличение на броя на нападенията по границата на двете страни, за които Исламабад упреква афганистански бойци, докара до ескалация на напрежението тази година.

То също по този начин подхрани недоволството в Исламабад, който във вторник разгласи репресии против " противозаконните " мигранти. Правителството на талибаните прикани Пакистан да премисли " неприемливия " си ход

" Те имат време до 1 ноември, когато би трябвало да се върнат в личните си страни. Ако не изпълнят това наше изискване, ще ги депортираме посредством правоприлагащите органи на Пакистан ", съобщи Сарфраз Бугти, краткотрайно изпълняващ длъжността министър на вътрешните работи на Пакистан.

По данни на Организация на обединените нации към 1,3 млн. афганистанци са регистрирани като бежанци, а други 880 000 са получили юридически статут . Обичайно афганистанците, които минават в Пакистан по сухопътните граници, употребяват персоналните си карти като документ за пътешестване.

Има доста закъснение за афганистанци, които желаят да получат документи за законно престояване в Пакистан. По данни на управляващите в страната приемането на визи и паспорти се е трансформирало в развой, който продължава с месеци
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР