Пакетът от помощи окончателно одобрен от US КонгресаСАЩ ще започнат

...
Пакетът от помощи окончателно одобрен от US КонгресаСАЩ ще започнат
Коментари Харесай

Вашингтон праща на Киев нови оръжия още тази седмица

Пакетът от помощи дефинитивно утвърден от US Конгреса
Съединени американски щати ще стартират да изпращат нови оръжия и съоръжение на Украйна още тази седмица. Това увери президентът Джо Байдън, откакто пакетът от помощи за Киев бе дефинитивно утвърден в американския Конгрес, съобщи Ройтерс.

Това стана след гласоподаване в нощта против сряда в US Сената, на което законопроектът за помощта за Украйна, Израел и Тайван събра безапелационно болшинство - подсилен бе от 79 сенатори, а 18 гласоподаваха “против ”.

Преди това помощите бяха утвърдени от Камарата на представителите в събота. Пакетът планува средства за Украйна (61 милиарда долара), Израел (17 милиарда долара), 8 милиарда $ за Тайван и сътрудници на Съединени американски щати в Индийско-тихоокеанския район за “противодействие на комунистически Китай ”. Предвидени са също 9 милиарда $ за филантропична помощ за цивилни в спорове зони по света, в това число за палестинците в Газа.

Администрацията на Байдън към този момент приготвя пакет от военна помощ от 1 милиард $ за Украйна. Той включва транспортни средства, муниции за Противовъздушна отбрана Stinger, спомагателни муниции за високомобилни артилерийски ракетни системи, 155 милиметрови артилерийски муниции, противотанкови муниции TOW и Javelin и други оръжия.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР