Пакет от 14 антиинфлационни мерки на обща стойност от два

...
Пакет от 14 антиинфлационни мерки на обща стойност от два
Коментари Харесай

ПП представиха пакет от 14 антиинфлационни мерки на обща стойност 2 милиарда лева |

Пакет от 14 антиинфлационни ограничения на обща стойност от два милиарда лв. ще бъде препоръчан на утрешния лидерски съдружен съвет, разгласи ръководителят на парламентарната група на " Продължаваме промяната " Андрей Гюров на брифинг в Народното събрание.

Мерките са контрактувани след взаимно съвещание на обществената, енергийната и бюджетната комисия. Гюров увери, че двата милиарда са обезпечени от спомагателни доходи в бюджета и могат да бъдат употребявани, без да се нарушава бюджетната рамка. Целта е да бъдат подкрепени пенсионерите и бизнеса.

Антиинфлационните ограничения към този момент са изчислени от Министерството на финансите и ще бъдат в допълнение контрактувани на лидерския съдружен съвет. До този миг ръководещата коалиция е провела

Днес Андрей Гюров анонсира част от тях. Той не чака съществени различия във връзка с предлаганите ограничения:

" Първата мярка е за нарастване на пенсиите - от 1 юли най-ниската, в размер от 370 лева, да стане 450 лева, както и съразмерно нарастване на останалите пенсии. Целта е нарастването да изпреварва до момента насъбраната инфлация, тъй че тези хора с ниски приходи да не усетят нарушение на тяхната покупателна дарба. "

От " Продължаваме промяната " оферират оптималният застрахователен приход да се вдигне на 3400 лева - по този метод хората, които са се осигурявали на високи приходи, ще могат да получават съответна пенсия. Гюров посочи, че тези две ограничения ще бъдат включени в пакета от 1 юли. Политическа партия желаят преизчисление на пенсиите на база на смяна на Швейцарското предписание от 1 октомври.

" Това, което ние предлагаме и ще бъде направено обратно за всички пенсии от 2008 година насам, е да се усилват пенсиите с по-голямо нарастване на % на инфлацията или на осигурителния приход. Най-важният резултат е, че ще бъдат изчистени всевъзможни неравенства за хора, които са се пенсионирали по-отдавна и тези, които се пенсионират сега ", сподели ръководителят на групата на Политическа партия.

Андрей Гюров заяви, че за работещите родители се предлага увеличение на данъчното облекчение от 450 лева на 600 лева. - за едно дете, както и от 900 на 1200 лева - за две деца. Като спомагателна мярка се планува тези средства да могат да се употребяват на тримесечна база.

" Освен това се планува и финансово компенсиране на крайните консуматори на горива. Нашето предложение е това да бъде до 50 литра гориво на месец. Предложили сме няколко разнообразни разновидността като механизъм за приемане на това облекчение ", сподели Гюров и разясни, че окончателният вид на предлагането ще стане явен на следващия ден. Друг народен представител от Политическа партия - Венко Сабрутев, посочи, че става дума за 0,25 стотинки за литър гориво.

От Политическа партия оферират още няколко ограничения - понижаване на Данък добавена стойност на парното от 20% на 9% от 1 юли, нарастване на прага на регистрация на Данък добавена стойност за дребния бизнес на 100 000 лв., както и освобождение от акцизи на електрическа енергия и природен газ, които се употребяват за моторно гориво.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР