Пак осъдиха Муса. Но ще лежи ли? Ромският лидер Ахмед

...
Пак осъдиха Муса. Но ще лежи ли? Ромският лидер Ахмед
Коментари Харесай

Свидетели с ужасяващи показания срещу Муса

Пак осъдиха Муса. Но ще лежи ли? Ромският водач Ахмед Муса влиза в пандиза за 4 години

Петнайсет очевидци са дали показания под клетва, че ромският просветител от Пазарджик Ахмед Муса обществено е призовавал мюсюлманите към „ боен джихад “ против християните и юдеите. Според разказите им той заявявал, че „ който не е с нас, е срещу нас “, че „ ислямът ще победи по целия свят и това ще стане със мощ и меч “, отричал религията на „ неверниците “, „ насъсквал “ доближените си против тях.

Говорел, че те трябвало да бъдат убити, заклани, тъй като са „ езичници “, „ грешници “, „ гяури “. Убеждавал, че мюсюлманите би трябвало да водят война с християните, да „ убиват и колят “, до момента в който те не одобряват исляма.

Това се показва в претекстовете на Върховния касационен съд, който в края на април дефинитивно удостовери присъдата на Муса по делото против 13-те имами. Окончателното решение гласи, че пазарджиклията ще би трябвало да излежи една година в пандиза, към която се прибавят още три от предходно дело за сходни закононарушения, и да заплати санкция 5000 лв.. За две от обвиняванията наказванията са анулирани заради приключване на безспорната отминалост.

Срещу Муса тече и трети развой, още веднъж за втълпяване на антидемократична идеология, този път - против общо 14 подсъдими, който още не е завършил на първа инстанция в Окръжния съд в Пазарджик.

Гласните доказателства, дадени от двама секрети и 13 очевидни очевидци, са прегледани дружно с приложените писмени материали по делото. От тях излиза наяве, че Муса е провеждал ежеседмични срещи и проповеди в разнообразни обитаеми места. Установено е, че по време на женитба в пазарджишки ресторант е споделил на висок глас: „ Поклон пред тези, които режат глави за вярата си! Поклон пред тези, които гърмят, поставят бомби и убиват за вярата си! “.

Посочени са градовете и местата, в които са провеждани срещите с последователи, посочени са датите, на които са били осъществявани проповедите. Съдът е употребявал сведенията за това от изготвяните от подсъдимия доклади за активността му, конфискувани в хода на досъдебното произвеждане като доказателства по делото, в които попадат точните месец, ден, година, подобен брой участвали на проповедите.

Магистратите отхвърлят изказванията на адвокатката на проповедника за засягане на „ вътрешното му право на религиозни убеждения “. Подчертават, че фокусът в тази ситуация пада върху метода на демонстриране на тези убеждения - в словото си подсъдимият приканвал към „ свещена битка “ против християните и други религии, като настройвал против тях, наричайки ги „ неверници “, „ гяури “ и „ грешници “, квалификации, които сами по себе си са задоволителни да разпалят ненавист сред хора от разнообразни етноси на религиозна основа, стимулират се магистратите.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР