Падналият в Черно море МиГ-29 не е свалян, не е

...
Падналият в Черно море МиГ-29 не е свалян, не е
Коментари Харесай

Най-висшият военен: Достъпът до останките на МиГ-29 е забранен

Падналият в Черно море МиГ-29 не е свалян, не е имало и детонация, само че в него е имало ракета и никой не би трябвало да прави самоволни подводни опити за постигане до останките на самолета. Това разгласи по Българска национална телевизия най-висшият български боен - началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов в опит да опровергае версии и въпроси, в това число и на специалисти. Полетът е бил следен и не може да се приказва за събаряне на самолета, обяви той и предизвести да не се организират никакви самоволни подводни действия, защото в самолета е имало още една ракета.

Веднага по-късно той насочи второ предизвестие никой да не пробва без позволение да влиза в региона, в който е паднал самолета.  " Разпръснати са нa повърхност към 20 на 20 метра стотици остатъци, със експерти подхождаме към идващия стадий на интервенцията, с цел да уточним вероятното местонахождение на черната кутия, дал съм предписание регионът да се неразрешен за корабоплаване, подводни действия и всевъзможни други опити да се стигне до останките, нарушителите ще попадат под глобите на закона, дано да не оскверняваме паметта на майора, дано си свършим работата до последно ", прикани адмирал Ефтимов. От неговите думи по този начин и не стана ясно за какво са тези остри предизвестия и дали към този момент е имало опити за вадене на остатъци от хора без позволение.

Адмиралът сподели и, че не е имало детонация след рухването на изтребителя. Началникът на защитата изясни, че разбиването на толкоз дребни елементи е в резултат на високата скорост на изтребителя. " При удара на водата висока скорост - над 900 км/ч, водата е като бетон - по-твърда от бетон ", сподели адмирал Ефтимов. Той обаче по този начин и не уточни каква е вероятната причина за трагичния случай, при който почина един от на-добрите водачи на българските Военновъздушни сили майол Валентин Терзиев.

Прави се всичко допустимо да бъде открита черната кутия на падналия аероплан, съобщи още Ефтимов и повтори тезата, че ако майор Валентин Терзиев беше съумял да катапултира, то той щеше да бъде избавен сигурно.

Неограничено е времето, когато черната кутия, така наречен водозаписващо устройство параметрите на полета може да даде достоверна информация, в случай че не е нарушена херматичността на това устройство, тъй че не са безполезни опитите да бъде открита черната кутия. Това влиза в несъгласие с казаното и от командира на Военноморски сили и от военният министър Георги Панайотов, че срокът, в който би трябвало да бъде открита кутията е доста къс. Панайотов даже разгласи период от 4 дни, който от дълго време изтече.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР