Паднала мазилка от тавана на стая в ОУ Христо Ботев“

...
Паднала мазилка от тавана на стая в ОУ Христо Ботев“
Коментари Харесай

Започва оглед на всички варненски училища

Паднала мазилка от тавана на стая в ОУ „ Христо Ботев “ във варненския квартал „ Аспарухово “ по време на образователни занятия провокира отзив измежду обществото. Медийна група „ Черно море “ потърси за коментар виновните институции.

„ Има подаден сигнал в община Варна от Ангелина Денчева, зам.-директор на ОУ „ Христо Ботев “, за паднала мазилка от тавана по време на образователен час. Няма съществено потърпевши, едно дете е с охлузване на ръката “, съобщи по случая Адриана Петрова - основен специалист “Училища “ в общинската дирекция „ Образование и юношески действия “.

Тя посочи, че е изработен оглед на класната стая, както и на цялата постройка, направени са предварителни количествено-стойностни сметки и следва да бъде осъществен ремонт. Припомни също, че според Закона за предучилищното и учебното обучение органът за ръководство на учебните заведения е шефът, който при нужда и след преценка може да предлага строително-ремонтни действия, които да бъдат включени в финансовата стратегия на община Варна.

„ Специално за това учебно заведение през последните години са отпуснати над 100 000 лева за ремонт на покривната структура, санитарните пространства, дограмите, котела, финансирано е правенето на план за замяна на цялостната електроинсталация на учебното заведение, за създаване на външно видеонаблюдение и облагородяване на дворните пространства “, посочи Адриана Петрова.

Училището е и едно от първите 10 във Варна, в които бе построена напълно нова модерна спортна площадка и фитнес навън.

От управлението на ОУ „ Христо Ботев “ отхвърлиха да потвърдят информацията по отношение на случая, а на уеб страницата на образователното заведение е оповестено следното известие: „ Поради ниските температури през миналата седмица се получи лека цепнатина в мазилката на тавана във фоайето на втория етаж на учебното заведение. По наставления от надлежните институции мазилката бе отстранена механично от експерти. Мястото е обезопасено! Към сегашния миг текат процедури за премахване на казуса “.

По самодейност на дирекция „ Образование и юношески действия “ стартира оглед на постройките от просветителната инфраструктура на община Варна.

Мариана Стойкова/chernomore.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР