Падане на валутния борд и заем от МВФ са равни

...
Падане на валутния борд и заем от МВФ са равни
Коментари Харесай

Кузман Илиев: Падане на валутния борд и заем от МВФ са равни на финансов Армагедон за България

Падане на валутния ръб и заем от МВФ са равни на финансов Армагедон за България. Заем от МВФ е клеймо, което значи, че вложителите не помнят за България и ще се финансираме доста скъпо.

Това съобщи за БНР икономистът Кузман Илиев.

" В момента вършим огромна неточност – да убием вестоносеца, като общество, като политически обединения, всички. Никой не желае да му кажеш в очите истината. А истината тази дама я споделяше още когато застана на позицията. Ние задлъжняваме с доста бързи темпове и най-страшното и неприятното е, че са неустойчиви темповете за нашата дребна и отворена стопанска система. По-малките имат доста по-малко право на неточности от огромните. И това е доста значимо да се каже в този момент, с цел да се събудим – жестоко, внезапно и да си дадем сметка, че по този начин не може да се продължава ", безапелационен е икономистът.

" Добре е, че извеждаме валутния ръб пред скоби, тъй като това е един от най-големите опасности за страната. Бордът ще е под въпрос, в случай че задлъжняваме с бурни темпове и няма да имаме средства, с които да поддържаме жизненоважните си системи и да си плащаме отговорностите. Когато се държиш финансово неблагоразумно в ръб, бордът пада ", уточни още Кузман Илиев.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР