П равната комисия в Народното събрание прие на първо четене

...
П равната комисия в Народното събрание прие на първо четене
Коментари Харесай

Правната комисия прие проекта на ИТН, отхвърли този на ГЕРБ

П равната комисия в Народното събрание одобри на първо четене законопроекта на "Има подобен народ " за напълно въвеждане на машинен избор и отхвърли предлагането за мажоритарно гласоподаване на ГЕРБ - Съюз на демократичните сили, оповестява Агенция "Фокус ".

На вниманието на Комисията бяха сложени 6 законопроекта за изменение и допълнение на Изборния кодекс, като окончателното решение ще бъде взето от пленарна зала.

С 10 гласа "за ", без "против " и с 6 "въздържали се " мина само законопроектът на "Има подобен народ ".



От "Има подобен народ " оферират изборните секции отвън страната да се образуват, където има дипломатическо или консулско посланичество или при съществуване на не по-малко от 40 гласоподаватели, подали заявление. Те оферират изключение да вършат изборите за Европейски парламент, където такива секции, да се образуват единствено в държави-членки на Европейския съюз. От партията оферират също по този начин да се сътвори избирателен регион "Извън страната ", както и напълно въвеждането на машинния избор.

От "Има подобен народ " оферират още ЦИК да се състои от 15 членове и да се назначава с декрет на президента след обществени съвещания.

"За " законопроекта на ГЕРБ гласоподаваха 5 народни представители, "против "- 7 и "въздържали се - 2, с което той бе отритнат.



От ГЕРБ-СДС предлагаха мажоритарна изборна система. Законопроектът на ГЕРБ - Съюз на демократичните сили предвиждаше изборите за народни представители и за представители за Велико Народно заседание в Република България да се създават по мажоритарна изборна система с регистрирани едномандатни изборни региони с почти идентичен брой и съгласно обновените данни от Националния статистически институт.

Отхвърлени бяха и останалите законопроекти на "Демократична България " и "Изправи се! Мутри вън! ".

Предложението на "Изправи се! Мутри вън " бе сходно с това на "Има подобен народ ". Те също предлагаха 32 МИР в чужбина и въвеждането на напълно машинен избор. От групировката упорстваха още за дейно отдалечено електронно гласоподаване и гратис онлайн видео-излъчване на изборния развой след привършване на гласуването, както и понижаване на минималния предел на нужда за пренареждане на листата.

Предложенията на "Демократична България " също бяха свързани с въвеждането на електронно и отдалечено гласоподаване.
Получавай най-горещите вести от Vesti.bgАБОНИРАЙ СЕ--> Източник:.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; }
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Попитали поручик Ржевски: - Ржевски, кое е Вашето най-безумно предпочитание? - Никога не съм имал фамилно имение… - И какво от това? - Така бих… Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*Запомни меПотребителско име*Полето Потребителско име не би трябвало да е празно.E-mail*Полето E-mail не би трябвало да е празно.Парола*Полето Парола не би трябвало да е празно.Парола (отново)*Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно.ИмеПолето Име не би трябвало да е празно.Дата на ражданеПолето Дата на раждане не би трябвало да е празно.Декларирам, че съм се срещнал с за прилагане на услугите на Нетинфо.ПоследниМиналата седмица Държавният департамент на Съединени американски щати експулсира 10 чиновници на посолството на Русия " Изправи се! Мутри вън " предлага и електронно, отдалечено гласоподаване за българите зад границаДепутатите разискват закон за сгъстяване на ограниченията за битка против пандемиятаИсторията е цялостна с извънредно забавни, само че изцяло незнайни и до през днешния ден нещаПотърсена е помощта на Сингапур и Австралия„ Мундо Депортиво “ твърди, че съгласно испанските клубове отдръпването на британските е единствено временноКонсумацията им не би трябвало надвишава 50 грама на ден, поучава диетологБългарските фенове ще могат да проследят церемонията по раздаването на премиите „ Оскар “ онлайн по KINO NOVAОт 1 октомври 2020 в България за компаниите е наложително да си изберат снабдител на електричествоВ същото време Съединени американски щати са подложени на критика, че не вършат повече, с цел да оказват помощ на по-бедните страниКаква сума е откраднатаОт Пътната полиция предизвестиха, че придвижването в региона ще остане затрудненоВижте и защо харчи най-вече пари тяВижте какво показа красавицатаКЕВР дефинира цената на синьото гориво за мегаватчас11 от тях са били на път да замръзнатОт мрежата Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР