Ако страдате от мигрена или повтарящи се главоболия, ако

...
<p class=MsoNormal style=mso-margin-top-alt:auto;mso-margin-bottom-alt:auto;
line-height:normal>Ако страдате от мигрена или повтарящи се
главоболия, ако
Коментари Харесай

Без повече мигрени - без повече главоболия

Ако страдате от мигрена или повтарящи се главоболия, в случай че страдате от заплеснатост и никое стандартно лекарство не ви помага, този материал ще ви е от изгода, а доста евентуално е и да промени качеството ви на живот към по-добро.

Според статистиката, мигрената е причина за страданието на милиони хора, а една от всеки три дами не съумява да получи никакво облекчение с „ стандартните “ болкоуспокояващи медикаменти.

Природата е с нас, откакто обитаваме тази планета. Много, доста преди ерата на модерната фармацевтична промишленост, биохимичният метод за справяне с недоволствата с помощта на лечебни растения е бил най-основният. Защо сме склонни да забравим това? Толкова мощна ли е груповата матрица, че към този момент не имаме вяра в растенията и тяхната мощ?

Болкоуспокояващите първенци сред етеричните масла, които имат и потвърдена успеваемост за справяне с мигренозни състояния, включват маслата от римска лайка,,, мускатова салвия, лютива мента и. Други етерични масла, подобаващи за приложение в композиция с гореизброените, включват още кипарис,  босилек, иланг-иланг и сладка майорана. Изборът на подобаваща композиция от масла зависи и от първопричината за главоболието – дали то е в следствие от хормонален дисбаланс да вземем за пример, конвулсии и напрежение в мускулите и ставите в раменете и врата, или пък стрес, меланхолия и тревожност.


Лютивата мента и розмаринът - първенци за мозъка
Тук преглеждаме в детайли два от растителните „ шампиони за мозъка “, които носят облекчение на толкоз доста хора.

Лютива мента (Mentha piperita)


Популярността на ментата и нейното етерично масло в днешно време се дължи значително на свежия ѝ, ободряващ аромат, на тонизиращия и релаксиращ резултат върху мозъка и на множеството мощни лечебни свойства. Маслото е ненадминато като антиспазматично и бързодействащо болкоуспокояващо средство. Може да се ползва разредено с базово масло, а в спешни случаи, по изключение, и неразредено върху слепоочията, раменете или шията. Стимулиращо и ободряващо, маслото от мента е изключително потребно в случаи на умствена или физическа отмалялост. Преди всичко, то има съвсем обезпечен резултат при главоболие или мигрена.

Розмарин (Rosmarinus officinalis)


Свежият дъхав мирис на многогодишния малък розмаринов шубрак е неповторим по рода си. Розмаринът е „ иглолистното растение “ измежду семейство Устоцветни (Lamiaceae) и сплотява доста от свойствата на иглолистните масла с тези на цъфтящите растения, което го прави многолик лечител с разностранни приложения.

Розмаринът се употребява в съвременната билкова медицина преди всичко като леко болкоуспокояващо средство и при мигрена, само че също по този начин при храносмилателни, чернодробни и респираторни проблеми, както и при меланхолия.

Подобрена памет и централизация

Розмаринът и етеричното му масло са прелестен съдружник в устрема да подобрим паметта и концентрацията. Изследователите откриват да вземем за пример, че авансово вдишаното етеричното масло от розмарин (с хемотип 1,8 цинеол) разрешава на хората да запомнят какво трябва да свършат. В поредност от проби приложението на етерично масло от розмарин увеличава възможностите им за запаметяване на плануваното с 60-75% в съпоставяне с хора, които не са го употребявали.

Маслото от розмарин се използва сполучливо и в случаи на СДВХ (синдром на недостиг на вниманието и хиперактивност) в учебните заведения. Изданието „ Нов Здравен Съветник “ (New Health Adviser) написа: „ Когато използвате етеричното масло от розмарин за лекуване на СДВХ на детето си, то ще подобри бързината и прецизността му при учене и асимилиране на познания. Маслото също по този начин подкрепя физическата и прочувствена непоклатимост ”.

Според проучвания на Токийския университет, с помирисването на маслото от розмарин бета вълните в мозъка се усилват. Изглежда, че единствено миризмата на розмарин лишава от вътрешното налягане в мозъка и това му разрешава да се освободи от подсъзнателните вибрационни заряди, които пречат на естествения " свръхтечен " поток от сила. Резултатът е неотложно възстановяване на фокуса и концентрацията, а също по този начин повишение на вътрешната мотивация, смелостта и жизнеността.

Ето и няколко практични предложения от експертите от екипа на Oshadhi за приложимост на етеричните масла в всекидневието за справяне с главоболието и мигрените:

Масло за масаж при мигренни положения: рамена, врат, глава (3%)       

При мигренни положения, ежедневна поддръжка. Подходяща грижа денем, успокоява, отпуска мускулите и напрежението, балансира, без да успива.

Съдържа: Етерични масла от безсмъртниче (Helichrysum italicum) (10 капки), лавандин (Lavandula x intermedia) (16 капки), розмарин хт. синеол (Rosmarinus officinalis ct. camphor/cineole) (13 капки), лютива мента (Mentha x. Piperita) (10 капки) в 100 мл. бадем.

Начин на приложимост: Подходящо за непълен масаж на тяло денем, няма да ви успи, както и за локално приложение у дома: 2-3 помпи масло се затоплят в дланите. Масажират се врат, рамена, глава.

Масло за рамена, врат, глава - вечер преди лягане (3%)                        

При мигренни положения, ежедневна поддръжка. Подходяща грижа в края на деня, успокоява, отпуска мускулите и напрежението, балансира.

Съдържа: лавандула планинска (Lavandula angustifolia) (20 капки), римска лайка (Chamaemeleum nobile) (12 капки), мускатова салвия (Salvia sclarea) (12 капки), тамян (Boswellia carteri) (12 капки), майорана сладка (Origanum majorana) (12 капки) 100 мл. бадем.

Начин на приложимост: 2-3 помпи масло се затоплят в дланите. Масажират се врат, рамена, глава. Със същото масло могат да се масажират стъпалата и краката до коленете, по здрач, това добре ще подсили ефекта (ако масажирате стъпала, не забравяте след това да обуете нещо – или чорапи или чехли, с цел да се избегне риска от травми при падение, а и да защитите пода вкъщи). След краката, може да масажирате и коремната област, бедрата и кръста. Прилага се всяка вечер без спиране.

Рол-он: Освободи болката (главоболие) (10%) 

Съдържа: Етерични масла от тамян (Boswellia carterii)* (6 капки), лютива мента (Mentha x. Piperita) (8 капки), лавандула (Lavandula angustifolia) (8 капки), римска лайка (Chamaemeleum nobile) (4 капки) в база от бадем.

*Тамянът може да бъде сменен от мускатова салвия (Salvia sclarea), особено в случаи, когато има съмнение, че главоболието е обвързвано с хормонални дисбаланси при дамите.

Начина на приложимост: За локално приложение: нанася се на пулсните точки, слепоочие, китки, зад врата.

Така че, за какво да не опитате по естествения метод?

Ето и споделен опит от клиенти:
„ Страдам от синусово главоболие от към 11 години. Лекарствата с рецепта ме караха да се усещам изцяло несъответстваща и при промяна на времето мигрените ми ставаха ежедневни. Бях чела, че маслата от мента и лавандула могат да оказват помощ, тъй че започнах да нанасям в комбинация там, където бе болката. Не можах да допускам на резултатите... Мигрената ми отшумя, безусловно изчезна след пет минути! " - Сара

„ Обичам да не ми се налага да одобрявам обезболяващи, още повече по време на бременността! Днес, докато карах, започнах още веднъж да виждам петна пред очите си. Почти изпаднах в паника, тъй като ми предстоеше още шофиране, с цел да се прибера у дома. Според много от прочетената информация положението ми евентуално беше форма на мигрена и направих единственото, което знаех, че може да ми помогне в този миг - посегнах към маслото от мента и го нанесох на слепоочията и врата си. В продължение на към 10 минути не забелязах усъвършенстване, само че след това подвигнах поглед и забелязах, че виждам съвършено! Бях изумена, защото проблемите със зрението НИКОГА не отминават толкоз бързо. Така съумях да се прибера у дома! Почувствах главоболие още няколко пъти, тъй че просто още веднъж приложих ментата. Това беше преди към 5 часа и довечера се усещам ужасно! ”- Кристъл

„ Страдах от мигрена в продължение на няколко години. През този интервал лекарят ми предписа лекарства за мигрена, медикаменти за кръвно налягане, магнезий – всевъзможни лекарства за вътрешен банкет и със съществени странични резултати. В един миг взех решение да опитам масло от розмарин. Оставих го на нощното шкафче, съгласно инструкциите. До сутринта нямах болежка в главата, не усещах никакъв напън, никакви признаци на главоболие! Не мога да допускам, че съвсем бях подготвена да си оперирам главата, за да се отърва от болката, а това малко шишенце реши казуса! Благодаря на розмарина, че ми избави живота! ”- Хайди

„ Етеричното масло от розмарин лекува типичното зашеметяване, дължащо се на анемия и ниско кръвно налягане заради недохранване, както и породеното от хипертония главоболие, по същия метод, по който това прави лавандулата. " Споделя Джулия Хофман-Грейвс в описа за прекарванията си с жертвите на земетресението в Хаити.


Селекцията на Oshadhi от ароматерапевтични продукти за мигрена и главоболие може да разгледате

* В текста са използвани и референции от книгата „ Есета за Холистична ароматерапия “ на д-р Малте Хоцел, създател на Oshadhi

Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР