ози месец цената на газа е с 35% по-ниска спрямо

...
ози месец цената на газа е с 35% по-ниска спрямо
Коментари Харесай

Енергийният министър увери: Този месец цената на газа е с 35% по-ниска спрямо септември

ози месец цената на газа е с 35% по-ниска по отношение на септември. Тя към този момент е 233 лв.. Това разгласи енергийният министър Росен Христов пред Нова тв.

„ Търговски количества газ стартират да текат през интерконектора ”, изясни Христов преди формалното разкриване на интерконектора.

„ Как въздейства това? Видяхте в октомврийските цени на газа, които „ Булгаргаз ” предложи. Два фактора въздействат върху цената – единият е стартирането на интерконектора, а вторият – конкурентни процедури, които са почнали ”, съобщи Христов. Към тези процедури имало сериозен интерес от международни снабдители на полутечен газ.

„ Доказахме, че когато има народен интерес институциите работят ”, сподели Христов.

В момента са оповестени няколко процедури за закупуване на огромни количества газ.

„ Опитваме се да обединим потребностите на района, т.е. - да увеличим още размерите, тъй че да имаме мощна преговорна позиция с доставчиците. В момента индикациите са, че това работи ”, сподели Христов.

„ Разработваме нова скица за обезщетения, тъй че за крайния консуматор цената на газ, ток и парно да е почти една и съща стойност за отоплението на несъмнено жилище. Не хората всяка година да влагат – един път в климатици, другата година да минават на газ ”, сподели Христов.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР