Овцевъди от цялата страна се оплакват, че цената на прясното

...
Овцевъди от цялата страна се оплакват, че цената на прясното
Коментари Харесай

Цената на овчето мляко се срина спекулативно

Овцевъди от цялата страна се оплакват, че цената на прясното овче мляко, което предават на мандрите, се е сринала доста.

" Цената на овчето мляко беше много хубава до преди един месец, само че внезапно се срина поради изкуствени аргументи и нечиста сделка. Нито един съставен елемент по веригата не е поевтинял, с цел да се смъква и цената на овчето мляко. В същото време няма никаква смяна в цените на млечните артикули в магазините ", заяви пред agri.bg Теодора Вълова, която отглежда 1200 овце в плевенското село Писарово.

Вместо 2,30 лева./л за суровината, от огромните мандри към този момент заплащат по 1,80 лева./л. " За мандрите това е добра цена, тъй като заплащат на производителя по-малко, а осъществената продукция дават на висока цена “, разяснява овцевъдката.

Тя също има малко преработвателно дружество, където преработва цялото количество мляко от 35-те крави, които отглежда, само че защото овцете са доста – постанова се да продава на други преработватели по-голямата част от суровината. Дневният млеконадой в стопанството доближава 800-900 литра.

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР