Овесените ядки са универсална, лесна и предпочитана от мнозина закуска.

...
Овесените ядки са универсална, лесна и предпочитана от мнозина закуска.
Коментари Харесай

Овесените ядки и ползите за здравето

Овесените ядки са универсална, лесна и желана от мнозина закуска. Независимо дали ще ги комбинираме с прясно или кисело мляко и какво ще прибавим към тях, постоянно сме сигурни, че сме поставили здравословен старт на деня си.

Ето кои са главните изгоди от потреблението на овесени ядки и какво още е добре да знаем за тях.

Фибри

Те са главната съставна част на овесените ядки и точно на тях дължат огромна част от славата си. Фибрите са най-полезни за храносмилателната система, като подкрепят нейната функционалност, подсигуряват възприятие за задоволеност за по-дълго и по-постепенно преправяне на храната, с цел да се избегнат огромни скокове в равнищата на инсулин.

Подпомагат здравето и на червата, понижават риска от диабет вид 2 и от образуването на неприятен холестерол.
 Снимка 491915

Фитохимикали

Това са субстанции в състава на овесените ядки, които имат противовъзпалителен резултат и играят ролята на антиоксиданти. По този метод те ни защищават от разнообразни възпаления в целия организъм, които могат да са в основата на болести като рак и доста други.

Антиоксидантите в овесените ядки се грижат и за здравето на сърцето, защищават го от коронарна болест и се борят с високото кръвно налягане, предава Everyday Health.

Витамини

Овесените ядки са богати на витамини В, Е и на разнообразни минерали, измежду които и магнезий, фосфор, цинк, манган и селен. Но учените предизвестяват, че когато прибавим към тях известно количество захар, изгодите фрапантно понижават.
 Снимка 491914

Овесените ядки са първият избор за закуска и за мнозина, които желаят да имат надзор над тежестта и да отслабнат. В една порция има към 150 калории и шест грама протеин, който ни е доста значим, изключително в случай че заобикаляме месото. А дълготрайното възприятие за задоволеност ще ни държи надалеч от нездравословните междинни хапвания.
 Яйцата, овесените ядки и какво е най-добре да хапваме за закуска
Най-добрият избор за закуска

За страховит старт на деня

Няма по какъв начин да прекалим с овесените ядки, по тази причина не е проблем да ги консумираме всеки ден за закуска. Най-добре да ги вършим на каша, като ги затоплим с малко вода или мляко. След това към тях прибавяме пресни или сушени плодове, ядки и малко мед за наслада, в случай че ни е належащо.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР