Овен От бюро и стол Трудно е да засечеш движението на

...
Овен
От бюро и стол Трудно е да засечеш движението на
Коментари Харесай

Кажи ми коя зодия си, да ти кажа от какво се страхуваш

Овен
От бюро и стол
Трудно е да засечеш придвижването на Овена – в един миг е тук, в идващия – там. Това, че обича да споделя в детайли и просторно по какъв начин прекарва деня си, не оказва помощ, защото всекидневните му траектории са прекомерно комплицирани и многочислени. Колкото и да ви се оплаква, не го съжалявайте. На него по този начин му харесва. Представата му за пъкъла може да е обвързвана със сяра, огън и космати дяволици с червени от пиянство очи, само че това не го плаши. Истинският Овен се бои единствено от едно – да бъде заставен да седи на бюро по 8 часа всеки ден. А името на тази уплаха е катискофобия.

Телец
От ново начало
Кой е най-работният в зодиака? Телецът, несъмнено. И знаете ли за какво? Защото той работи даже когато спи. Докато гледа телевизия, яде или похапва, Телецът се труди, без значение че на близките им се коства иначе. Представителите на този знак имат вяра твърдо в тази истина, по тази причина не се опитвайте да ги разубедите. Единственото нещо, което може да ги откаже от желанията им да (продължат да) работят, е мисълта, че би трябвало да трансформират навиците си и дневния си режим. По тази причина Телците са най-застрашени от тропофобия. Това е страхът от придвижване и смяна.

Близнаци
От еднообразие и досада
Един от най-ужасните страхове за Близнаците е скуката. Затворете Близнака дни наред в стая с някой малоумен човек без въображение, възприятие за комизъм и мярка. Отнемете му всички средства за самозащита – ножове, пепелници, книги и така нататък предмети за хвърляне. Заковете столовете и масите за пода и ще видите какъв брой находчив е Близнакът, който в последна сметка ще успее да види сметката на досадника. А по какъв начин? Това не е по мозъка на нас, останалите хора не - Близнаци. Но омразата им към скуката граничи с несъизмерим боязън. Тасофобия е името на тяхната болест.

Четете в рубриката ни ХОРОСКОПИ всевъзможни предсказания и пророчества.

Рак
От раздяла и от заболявания
Може би по-правилно би било да назоваваме зодиакалния знак Рак “Лепка” – това е малко мекотело, което се прилепя към дъното на корабите. По сходен метод Ракът се закача към обичаните си хора и ги следва, където и да са. Един от ужасите за Рака е мисълта, че с колегата може да се разделят. Това не е уплаха а цяло психологично разстройство, наричано от експертите “разстройство тревога от раздяла”. Ракът доста се бои и от заболявания – по тази причина мнозина представители на този знак са прикрити или очевидни хипохондрици. А страхът им от пострадвания и физически премеждия се назовава пантофобия.

Лъв
Че ще се провали
На Лъва най-любимо му е да прави като лъвовете: откакто през целия ден е спал, по здрач да разтръска тържествено грива и с мудна походка да отиде да се нахрани с това, което му е наловила дамата. А в това време художници и сценаристи на “Уолт дисни” да вършат филми за него. Цар Лъв се храни освен с първокачествена храна, само че и с хорското удивление. Заради едното удивление е подготвен и на саможертви, и на ограничения, даже и на труд! Затова скрито подвива опашка при мисълта, че може да се катурне от пиедестала, на който с толкоз старания се е покачил – това е базифобия, боязън от рухване.

Дева
От страхотии в бъдещето
Девите не се опасяват – те знаят. Знаят, че множеството хора на този свят са пионки, сложени кой знае от кого, с цел да нервират персонално тях, Девите, и да непрекъснато да се пробват да ги излъгват. Те знаят, че светът е огромен и микроби дебнат отвред.. Но не ги обиждайте, че страдат от елементарна мизофобия (страх от микроби), комбинирана с мизантропия. Тяхното трето око вижда доста по-надалеч. Те знаят, че нещо извънредно ще се случи в близко или най-малко в обозримо бъдеще. Панофобия е името на този боязън от бедите, които неизбежно ни предстоят.

Везни
От самолети и хвърчене
От едната страна на везната им е струпана всичката доброта на този свят – мек, благ и ненагледен темперамент, образование и хрисимост. От другата страна, неизвестно по какъв начин, се е озовал чудноват товар – магарешки дебелоглав, пасивна настъпателност и даже нажежена до бяло неприязън, която разтапя метал, стъкло и бетон. Характерът на Везните е заключен в равновесната точка на тези две толкоз натежали страни. Ако останат единствено с положителните или единствено с неприятните си качества, биха изгубили салдото си. Което няма нищо общо с уплахата, от която най-често страдат – боязън от хвърчене или аерофобия.

Стрелец
От обвързване
Стрелецът е търсеща душа, за която в думата серендипити (способността да откриваш прелестни и непредвидени неща) е смисълът на живота. Той обича приятелите, роднините, децата, котето, кучето, игуаната и колегата си. Но колкото и да е завързан, е в положение да ги изостави вечно, в случай че те се пробват да го лимитират или да спрат развиването му. Такъв е кентавърът – на половина мъдрец, само че и на половина дивак. А тази, втората половина, го кара да се дърпа като истерично магаре, когато усети, че някой се кани да му надене хомота. Страхът на Стрелеца е боязън от обвързване – гамофобия.

Козирог
От непознатото мнение
Възпитани, разсъдителни, сдържани, постоянно на към 2 милиметра от съвършенството. Това с едно изречение разказва Козирозите. Като хора, които сполучливо управляват личния си пиар, те не биха позволили в характерността им да написа още, че са отмъстителни, злопаметни и страдат от аглиофобия (страх от болката) или нозокомефобия (страх от болници). Боят се и от хвърчене със самолети (аерофобия). Ако се замислят, ще открият, че ги тормози и мисълта, че може да бъдат заровени живи – тафофобия. Но изключително доста ги е боязън от непознатото мнение, тоест постоянно ги тресе алодоксафобия.

Водолей
От клопки и забрани
Водолеят е неспасяем индивидуалист и даже хоровото пеене обича да прави самостоятелно. Той е прочут с точната си преценка. Той в никакъв случай не бърка и в разногласието винати е прав, дори и когато спори със себе си. Освен това е по-умен от вас, само че, несъмнено, е задоволително учтив, с цел да ви го каже. Поради тази своя несъразмерна просветеност, ненавижда всеобщите мероприятия и не може да търпи институциите и възбраните. Водолеят високо цени свободата си и е подготвен да се бори за нея. Така че смъртен смут му вдъхва мисълта, ме може да бъде заловен в капан – т.е., постоянно страда от клайтрофобия.

Риби
От кавги и спорове
Рибите населяват по едно и също време два свята: този на фантазиите и оня на страховете си. Понякога се вясват и на този свят, нормално с някоя несъответстваща забележка или чудата постъпка. Те са много тревожни по природа и в случай че седнем да изброяваме всичките им латентни или настоящи уплахи, ще би трябвало да издадем указател. Страхуват се и от планини (страх от високо – акрафобия), и от дупки (трифофобия). Таят в душата си смут от това, че остаряват (гераскофобия) и боязън от бъдещето (хронофобия). Но единственият боязън, който не могат да преодолеят, е страхът от спорове.

Източник: Труд
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР