ОвенБенедикт XVI – интелектуалецът Под знака на Овена са родени

...
ОвенБенедикт XVI – интелектуалецът Под знака на Овена са родени
Коментари Харесай

Вижте кой папа е роден под вашия зодиакален знак

Овен
Бенедикт XVI – интелектуалецът


Под знака на Овена са родени двама понтифи на име Бенедикт. Единият е предшественикът на папа Франциск, който чакаме в България по Гергьовден – Бенедикт XVI (16.04.1927). Кардинал Рацингер, папата интелектуалец, който непринудено се отдръпна от Светия трон поведе кръстоносния поход против педофилията в католическия клир. Вторият, Бенедикт XIV (31.03.1675), е модернизатор, герой против корупцията и лихварството. Той позволява браковете сред католици и протестанти, само че при изискване че децата бъдат католици. Основава четири академии в Рим, които учат историята на Рим и църквата.

Телец
Йоан-Павел II разрушава комунизма


Папата поляк Йоан-Павел II (18.05.1920) е измежду хората, които имат най-голяма роля за рухването на Берлинската стена. Той беше на апостолическо поклонничество в България през 2002 година, когато съобщи, че в никакъв случай не е вярвал в „ българската диря “ в атентата против него. Друг Телец – Пий IX (13.05.1792) е най-дълго управлявалият римски папа – цели 32 година Пак на 13 май, само че през 1655 година, се е родил Инокентий XIII. Телец е и Инокентий X (6.05.1574), който въздига Софийската епархия в митрополитална архиепархия през 1647 година А Инокентий XI (16.05.1611) е папата-аскет, фамозен като „ татко на бедните “.

Близнаци
Пий XI изкачва Матерхорн


Папа Пий XI (31.05.1857) е бил характерен Близнак. Интелигентен и с разностранни ползи. По негово време е основана страната Ватикан – на 11 февруари 1929 година Той е разпален планинар и е изкачил върховете Матерхорн, Дюфур и Мон Блан. Умира след инфаркт на 81-годишна възраст. В доста по-стари времена Климент VII (26.05.1478) е управлявал църквата много фриволно. Има извънбрачен наследник от робиня, който прави дук на Флоренция. Папа Климент VII, от рода на Медичите, се прочул с това че непрестанно променял политическите си позиции. Починал рано-рано – на 56 година, откакто ял отровни гъби.

Рак
Павел IV – татко на Инквизицията


Папа Сикст IV (21.07.1414) напълнил църковния клир със свои родственици. Шуробаджанащината взела големи размери. Папата не бил добър образец и във връзка с морала. Той доста обичал секса, като по думите на съвременниците си, предпочитал момченцата и содомитите. Давал постове и санове на любовниците си. Католическата черква в никакъв случай не е имала толкоз доста млади и красиви кардинали като по негово време. Рак били и папата-адвокат Климент X (13.07.1590), и Павел IV (27.06.1677), който е прочут е като татко на Римската инквизиция и основател на първия „ Индекс на неразрешените книги “.

Лъв
Папеса Йоана, в случай че е съществувала


Няма данни за рождената дата на папеса Йоана, даже не е несъмнено че е съществувала. Ако я е имало, е управлявала от 847 до 850 година Красива, интелигентна и задоволително нагла, с цел да се намести на напълно мъжкия Свети трон – папесата 100 на 100 е била Лъвица. Както прочее и папа Климент XI (23.07.1649) – извънредно грамотен човек, и Пий VII (14.08.1740), чийто Лъвски характер евентуално му е попречил да се разбере с другия Лъв – Наполеон Бонапарт. Наполеон му дава цялостен „ игнор “ и през 1804 година се коронясва за император собственоръчно, макар че по традиция това би трябвало да стори папата.

Дева
Павел V – зложелател на Коперник и Галилей


Под знака на Девата се е родил папа Григорий XVI (08.09.1765), прочут като един от най-големите консерватори измежду главите на католическата черква. Той бил изрично против промените за модернизиране на Църквата – намирал го за левичарско. Папа Павел V, друга видна Дева (17.09.1552), през 1616 година с указ осъжда труда на Николай Коперник „ За придвижването на небесните сфери “. По самодейност на папата е стартират и инквизиционния развой против Галилео Галилей. В частност било неразрешено пропагандирането на изказванието, че Слънцето не се движи към Земята и Земята не е център на Вселената.

Везни
Шармантният Пий II


Пий II (18.10.1405) е бил шармантен папа. Преди да бъде определен за понтиф, пишел еротични стихове. Автор е на и на книгата „ Историята на двама любовници “, която преди време била бестселър. Като папа Пий II поддържал развиването на културния живот при папския двор. Йоан-Павел I (17.10.1912) влиза в историята, като един от най-кратко задържалите се на Светия трон – 33 дни, след което умира загадъчно на 28 септември 1978 година Наричат го „ усмихнатия папа “. Юлий III (15.10.1488) си падал по осиновения си племеник Иносенсио и с това нанесъл много вреди на реномето на католическата черква.

Скорпион
Бенедикт XV миротворецът


Чест на зодиакалния знак на Скорпиона е донесъл папа Бенедикт XV (21.11.1854) – миротворецът, определен месец след експлоадирането на Първата международна война. Той се афишира срещу войната, грижи се за ранени, гладуващи и хора в потребност. Климент XIV (31.10.1765) пък е бил извънредно честен и честен човек, настойник на изкуството. Той провъзгласил Моцарт за джентълмен на Ордена на Златната шпора. Не се знае рождената дата на антипапа Йоан XII, само че всичко в държанието му сочи, че също е роден като Скорпион – харчел църковни пари на хазарт, бил популярен коцкар и умрял, пребит от рогоносец.

Стрелец
Папа Франциск директният


На 17.12.1936 година е роден актуалният папа Франциск. Той е първият папа от повече от век, който отхвърля да се настани в Апостолическия замък, и живее в двустайния си апартамент. Той разгласи с указ педофилията за закононарушение. Друг Стрелец е Йоан XXIII (25.11.1881) – „ българският папа “. Преди да оглави Църквата, Анджело Ронкали е прекарал 10 година като нунций на Ватикана в България (1925-1935). Сред историите за него е по какъв начин влиза в църквата „ Свети Лудвиг “ в Пловдив и в същия момент удря земетресение. Всичко се срутва, единствено Ронкали остава непокътнат. Той е провъзгласен за светец през 2014 година

Козирог
Александър VI разгулникът


Един от папите Козирози, е Александър VI (1.01.1431) с рождено име Родриго Борджия. Наплодил е сред 7 и 10 деца на свои любовници, преди да го изберат за глава на Църквата. Като папа се вразумил и се сдобил единствено с още една щерка. За всичките си издънки обезпечил земи и високи църковни санове. Извършил голям брой злоупотреби в персонален интерес и закононарушения против своите съперници. Според една от версиите за гибелта му, Александър VI е токсичен дружно със сина си Чезаре и умира на 18 август 1503. Истината е, че двамата се заразили с маларична тресчица, като Чезаре съумял да пребори заболяването.

Водолей
Григорий XIV се смеел без причина


Папите Бенедикт XIII (02.02.1649) и Климент IX (28.01.1600) били с свестни мъже с безупречна известност, вторият – фен на операта. Но виж Павел II (23.02.1417) бил фамозен фен на мъжките милувки. Твърди се, че умрял при по-груб секс с паж. Григорий XIV (12.02.1535) бил благоверен, аскетичен и непретенциозен човек. Когато схванал че е определен за папа, възкликнал: „ Да ви елементарни Господ, каква сте я свършили! “. Една любопитна специфичност – Григорий постоянно и без забележима причина започвал да се смее и не можел да се спре. Такъв припадък получил дори и по време на коронацията с папската тиара.

Риби
Благочестивият Инокентий XII


Риби е бил папа Павел III (28.02.1461), който е татко на 4 незаконнородени деца. Но също и благочестивият и милосърден Инокентий XII (13.03.1615), прочут с думите „ бедните са моите племенници “. Той вкарва по-скромен живот в папския двор и не разрешава практиката папата да прави своите близки кардинали или да ги облагодетелства с парцели, служби и пари. Освен това вкарва правилото, че единствено един-единствен родственик на папата, и то „ при изискване че е подобаващ като цяло “ би могъл да бъде повдигнат до кардинал. Папа Лъв XIII (2.03.1810) е интелектуалец и отваря за проучване Ватиканските секрети архиви.

Източник: Труд

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР