ОУ „Иван Вазов“ в Русе е финалист в първата фаза

...
ОУ „Иван Вазов“ в Русе е финалист в първата фаза
Коментари Харесай

Русенско училище изгражда в подрастващите култура на хранене и здравословен живот

ОУ „ Иван Вазов “ в Русе е финалист в първата фаза от стратегия „ Нестле за по-здрави деца “. След края на фаза 1 от самодейността, на гала учебното заведение ще показа своите достижения за създаване на трайни хранителни привички и просвета за здравословен метод на живот у своите възпитаници. Четири от 20-те финалисти ще бъдат отличени за дейното си присъединяване в плана.
„ Нестле България “ ще даде парични награди, с които ще се усъвършенства материалната и спортно-техническа база на съответното образователно заведение. Голямата премия е 10 000 лв., с която спечелилият да реновира трапезария или физкултурен салон, където децата прекарват свободното си време. Специалната премия планува среща с началник Жоро Иванов, който ще показа своя опит и познания за подготвяне на храна с личния състав.
През образователната 2018/2019 година над 300 деца от 4 учебни заведения от област Русе се включиха в Програмата. За 4 месеца образователните заведения преподаваха уроци по шестте модула от плана, които са свързани с ролята на плодовете и зеленчуците в ежедневния хранителен режим, ролята на всекидневната физическа интензивност, потреблението на вода, общото време със фамилията при хранене и вярната грижа за домашните любимци.
От 119 учебни заведения в България бяха отличени 20 от тях, определени предвид на % участващи възпитаници и предоставената концепция за продължение на Програмата. Сред финалистите са 6 учебни заведения от община Пловдив, 3 от София и София област, както и учебни заведения от областите Търговище, Смолян, Варна, Монтана, Враца, Ловеч, Стара Загора, Велико Търново и Русе.
Училищата са изпълнили дилемите си и по шестте модула за по-здрави български деца и са изпратили образни материали и попълнени механически карти за присъединяване във финалния асортимент на образователни заведения.
„ Нестле за по-здрави деца “ е просветителна стратегия, която има за цел да насърчи уравновесеното хранене и дейния метод на живот при децата на възраст сред 3 и 12 години. Програмата започва през 2012 година и се реализира с поддръжката на Министерство на образованието и науката, Министерство на младежта и спорта и Министерство на здравеопазването, редица национални специалисти по хранене и спорт и неправителствени организации. През 2013 година като добра процедура в областта на просветителните стратегии за уравновесено хранене и физическа интензивност в Европа, „ Нестле за по-здрави деца “ в България става част от Европейския план EPHE (EPODE For The Promotion Of Health Inequalities), финансиран от Европейската комисия. През 2018 година Програмата уголемява своя обсег и влиза в образователните заведения в цялата страна.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР