Отзованият миналата седмица за консултации български посланик в Русия, Александър

...
Отзованият миналата седмица за консултации български посланик в Русия, Александър
Коментари Харесай

Посланикът ни в Москва се прибра с хуманитарен полет. Петков очаква Кремъл да повика Митрофанова

Отзованият предходната седмица за съвещания български дипломат в Русия, Александър Кръстин се е завърнал в България, стана ясно от изказване на министър-председателя Кирил Петков.

Кръстин се е прибрал с филантропичен полет от Москва, осъществен от държавния аероплан. С него са били превозени още 64-ма българи, които досега не са имали възможнос да изоставен Русия поради наложените санкционни ограничавания в полетите.

Кръстин остава в България за неопределен срок, а в коментар за отзоваването му министър председателят съобщи непосредствено, че „ чакаме същото да създадат и от страна на Руската федерация ” на фона на засилващото се неодобрение у нас против изявите на съветската посланичка Митрофанова, изключително в последните дни. Нейно изявление през уикенда, че " България щеше да остане единствено в границите на Софийска област, в случай че не беше Съюз на съветските социалистически републики ", провокира всеобщо отвращение.  

На 23 март Кирил Петков обществено разкритикува съветския дипломат у нас Елеонора Митрофанова поради нейното изявление, че " за разлика от държавното управление, българите поддържат Русия ". По думите на Петков „ не е задоволително по никакъв метод непознат Посланик да приказва от името на българския народ против българското държавно управление “. Тогава той разгласи и че държавното управление е разискало " ограничения против Митрофанова ". В отговор тогава, на Facebook страницата на Руското посолство бе публикувана позиция, че е „ недопустимо по никакъв метод служители на тази или онази страна без значение от сан и публична служба обществено да подлагат на критика Посланика на Руската Федерация за оценките на протичащите се в приемащата страна събития. “
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР