Отзивите в Казахстан след първите два мача на националния отбор

...
Отзивите в Казахстан след първите два мача на националния отбор
Коментари Харесай

В Казахстан: Можеше да разгромим България

Отзивите в Казахстан след първите два мача на националния тим под управлението на Станимир Стоилов още не стихват. Един от най-тиражните вестници в страната " Литер " направи изчерпателен разбор на представянето на отбора против България при провалянето с 1:2.

То пристигна в последните секунди след гол на Николай Бодуров, а изданието е изрично, че резултатът не просто е недостоен, ами българският състав в действителност се е отървал от разгром. Ето и какво написа в разбора:

" Да, Казахстан загуби втория си мач под управлението на Мъри Стоилов, само че в последната минута и по злополучен метод. Но в случай че обърнем внимание на статистиката при офанзивите, преимуществото на нашия тим е повече от явно. "

 България - Босна и Херцеговина @@@

" И играта на отбора за първи път от доста време насам не беше срамна, а в противен случай. Нашите момчета имаха опциите не самичък да завоюват, само че и да разгромят противника с още най-малко 2-3 гола. Просто нямаха шанс. "

" Трябва да се означи и че играхме с голям брой млади момчета, а одобрени имена и водачи като Ненад Ерич и Дмитрий Шомко изобщо не бяха в групата. Стоилов ги познава добре още от Астана и реши да опитва с по-млади момчета. "

" Можем да заключим, че българите излязоха със своя състав от опитни легионери, до момента в който ние им се противопоставихме с млади момчета от шампионата и отново можеше да ги победим ", написа в разбора на изданието.

Общо взето, макар провалянето с 1:2, оптимизмът господства, а похвалите за Стоилов валят. Една от тях пристигна от някогашния капитан на националния тим, който в този момент работи във федерацията на Казахстан - Ойрат Садуов. Според него, Мъри е направил националния тим дръзновен, от което е имало потребност.

" Още с тези два мача се усети, че националният тим към този момент има организация в играта. Това е от характерностите в работата на Стоилов и му носеше триумфи с Астана. Трябва да се означи, че той е дръзновен треньор и тази смелост се видя на терена. "

" Сред дръзките му ходове беше налагането на доста млади момчета против България, които несъмнено демонстрираха качества. Видяхме по какъв начин построи и подреди тима, беше ужасно да се следи по какъв начин Казахстан играе хубав и атакуващ футбол. "

" Това си пролича изключително през първото полувреме на мача с Унгария и второто с България. Аз съм благополучен и удовлетворен от видяното, всеки състезател знаеше мястото си на терена и знаеше какво тъкмо би трябвало да прави. Удоволствие е да гледаш тима по този начин. "

" Да, някои неща не се получиха, има още доста работа, необходим е и повече професионализъм от играчите, само че никой не се съмнява в Стоилов. Ако желаеме да реализираме нещо, играчите ще би трябвало да се раздават повече в клубовете си ", съобщи Садуов.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР