Отворено писмо по повод Международния ден в памет на жертвите

...
Отворено писмо по повод Международния ден в памет на жертвите
Коментари Харесай

Отворено писмо по повод Международния ден в памет на жертвите на Холокоста изпрати кметът на Ловеч до посланика на Израел у нас

Отворено писмо във връзка Международния ден в памет на жертвите на Холокоста, 27 януари, изпрати кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова до Н. ПР. Йорам Елрон, дипломат на Държавата Израел в Република България. В него се споделя:

„ В деня, в който почитаме жертвите на Холокоста, аз съм надълбоко разчувствана и съпричастна към всеки геноцид. Ние, жителите на Ловеч, имаме изострена сензитивност към всевъзможен тип историческа неправда и човеконенавистна политика. Затова работим непрекъснато за изясняване на истината за недалечното минало. Навярно това се дължи и на обстоятелството, че тук се е намирал един от най-жестоките концлагери по времето на комунизма, наименуван „ Слънчев бряг “ (1959-1962 г.).

Времето тече и спомените избледняват, само че наше морално обвързване е да знаем и да не забравяме. Затова вършим всичко да не се повтарят за бъдещите генерации оня нетърпим смут.

Наш общ дълг към еврейската общественост е да помним историята и да се противопоставяме на антисемитизма. В лицето на Община Ловеч имате правилен съдружник в тази битка. “
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР