Отвличания на деца се наблюдават най-вече при смесени бракове. За

...
Отвличания на деца се наблюдават най-вече при смесени бракове. За
Коментари Харесай

Адвокат Бекирска: Заради Шенген фокусът върху деца ще се засили, защото рискът е сериозен

Отвличания на деца се следят най-много при смесени бракове. За сходна наклонност заяви в предаването " България, Европа и светът на фокус " на Радио " Фокус " юристът от София Йорданка Бекирска, която е експерт по фамилно право.

" Когато майките и бащите имат конфликтни връзки и единият от двамата е българин, най-често това е майката, която взима детето, откакто е решила, че този брак повече няма смисъл да съществува. Взима детето и се връща при корените си, при своите родители дружно с детето. Тя дори няма чувството, че прави нещо непозволено, а то е непозволено, подсъдно закононарушение и затова нарушава правата най-много на детето, след това на другия родител, и в действителност тя е в доста уязвима позиция ", обърна внимание Бекирска.

Адвокат Бекирска добави, че поради рискът, който съществува ще има изненадващи инспекции: " Фокусът върху децата ще се ускори доста, тъй като рискът е сериозен. Препоръчвам на хората да си носят всички документи, с цел да могат да удостоверят правото на детето да пътува и да бъде извеждано към съответната страна ".

Тя изрази своята болежка: " Не сме дорасли за Шенген, тъй като още веднъж не разбрахме какво значи в действителност тази опция да пътуваш свободно. Все отново единодушието на едно дете да пътува е от двамата родители – това не е анулирано в закона.  Краткосрочните ваканции са разрешени, само че не и дълготрайните. За мен Шенген е опция за свободно напредване. По-голямата част от Европа го прави напълно умерено. "

Кои са нужните документи, които би трябвало да носят със себе си родителите и какво да създадем, в случай че съществува някакъв риск детето ни да бъде отведено? С какви проблеми юрист Йорданка Бекирска към този момент се е сблъскала, чуйте в прикачения аудиофайл!
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР