ОТВАРЯЩО ОЧИТЕ ПИСМО До Доволните от Тази България, Вярващите в Успешните

...
ОТВАРЯЩО ОЧИТЕ ПИСМО
До Доволните от Тази България, Вярващите в Успешните
Коментари Харесай

Тоя проклет вирус може да не ви докопа, но ще ви отвори очите

ОТВАРЯЩО ОЧИТЕ ПИСМО
До Доволните от Тази България, Вярващите в Успешните Мандати, Уплашените от Живота след ГЕРБ,

Здравейте, удовлетворени хора,
Отдавна се поканвам да ви пиша непосредствено, само че все се отхвърлям. Май е време.

Виждали ли сте от близко „ гаснещ “ човек? Аз съм виждал. Лампичката на живота му не стопира от раз, а почва да мъждука, да припуква и става все по-слаба, задоволително дълго и трудно време преди да изгасне. Органите на този човек се изключват един след различен – бъбреци, дробове, мозък, сърце. Животът напуща тялото все едно излиза през голям брой порти, които тряска зад тила си за последно.

Държавата също е организъм – цялост от системи, които работят в синхрон. През последните години наблюдавахте някои от тези системи да отхвърлят, само че като че ли не видяхте, тъй като властелините на вниманието ви се стараеха да демонстрират други, сякаш работещи неща – автомагистрали, инфраструктура, евроинтеграция.

Пред очите ви заби просветителната система, само че вие даже не забелязахте. Радвахте се същински като съумеете да изпратите детето си да учи в чужбина, намирахте това за персонален триумф, нали? А за какво, в случай че тук имаме постоянна просветителна система, създаваща сполучливи човеци?

Отказа и правосъдната система. Уж чухте за банкрута на една огромна банка, тясно обвързана с властта. В небитието изтекоха милиарди, само че не получихте никаква изясненост по какъв начин, за какво и къде потънаха те? Оказа се, че значими каузи остават без излаз, без присъди, без отговорни. Под отговорност се подвеждаха малко на брой – дребни нарушители или неуместни към този момент прислужници на измамата. А вие продължихте да вярвате, че има господство на закона, тъй като това ви внушаваха всекидневно, посредством послушни медии и откровени неистини.

Само че времето на заблудата ви е на път да завърши. За броени дни пред очите ви ще рухне най-болната система на държавния организъм. С години тази система беше съсипвана, къде преднамерено, къде от несръчност. Изкуствено се поддържаха шепа лечебни заведения, а останалите бяха оставени да се разпадат. Създаваха се подвластни здравни администрации, ръководени от аристократично самовлюбени медицински служители.

Хиляди кадърни лекари бяха принудени да си съберат багажа и да отидат на открито. Медицинските сестри бяха обществено унижавани, тъпкани и презирани. Санитарите работеха на две-три места, в изискванията на бедност и насилствена милостиня от пациентите. Всичко, което вие инвестирахте под формата на осигуровки, потъваше в бездънния джоб на зле ръководена здравна система. А вие, като пациенти, си плащахте в допълнение и чаршафите, и хаповете, и положителното отношение от страна на личния състав.

Тоя прокълнат вирус може да не ви докопа, само че ще ви отвори очите. Ще видите по какъв начин се срутва системата, от която не се нуждаете всекидневно, само че опирате до нея, когато нищо друго не е значимо за вас. За броени дни тя е сложена в обстановка на колапс. В лечебните заведения има трагично малко личен състав, който е на ръба на силите си още в този момент, когато даже не сме стигнали в подножието на здравната рецесия. Бяха анулирани планови интервенции, планови приеми. Да, вие, удовлетворени хора, може и да не умрете от Ковид, само че може да си отидете от хиляди други неща, за които здравната система сега няма никаква опция да се погрижи.

За тази грозна обстановка не е отговорна болестта. Виновни са тези, които макар надвисналата здравна рецесия продължиха да източват еврофондове за градеж на автомагистрали, вместо да ремонтират лечебни заведения, в някои от които санитарите мъкнат болните с одеяла по стълбите, тъй като няма асансьори! Купуваха изтребители за милиарди, вместо да отделят пари за замяна на допотопното съоръжение в здравните заведения! Хвърляха по петдесетачка на пенсионерите, вместо да се опитат да опазят тази най-застрашена група от нацията ни от това, което следва!

Скъпи удовлетворени хора, вие не сте отговорни, че откровено сте желали всичко това, което ви внушава пропагандата, да е правилно. Да сме една разцъфнала райска градина в края на Европа.

Време е да си отворите очите.
И да, това, което ще видите въобще няма да ви хареса.

Но по-добре да живеете в кошмара на истината, в сравнение с да живуркате в омаята на лъжите.

Само тогава имате някакъв късмет да оживеете, в действителност.

С опрощение,
Радослав Бимбалов, един от вас

Текстът е от профила на създателя във „ Facebook “.

Източник: chetilishte.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР