Отцепилият се от Продължаваме промяната депутат Радостин Василев получи обвинение

...
Отцепилият се от Продължаваме промяната депутат Радостин Василев получи обвинение
Коментари Харесай

Радостин Василев получи обвинение за принуда срещу бивш депутат

Отцепилият се от " Продължаваме промяната " депута т Радостин Василев получи обвиняване за опит за насила към някогашния депутат Христинка Иванова да напусне Народното събрание, съобщи БНР.

Василев се яви в Националната следствена работа, с цел да даде показания. Той отхвърли виновност и дефинира обвиняването си като " шантаж " и " заплашване ".

" Политическата класа, на която аз безусловно разгласих война с всички мои дейности през последната година, и с Има Такъв Народ, и в този момент разкриха истината за " Продължаваме промяната " и тази порочна коалиция, ще ми носят такива скалъпени обвинявания, които са един просто напън против мен и шантаж. На всички е ясно , че това няма по какъв начин да мине и нищо няма да се случи. Пореден позор за прокуратурата и следствието. Между другото сътрудници, това е Национална следствена работа, на която шеф - Борислав Сарафов е лице, което е било сътрудник на " Пепи -Еврото " - човек, който се търси за редица закононарушения, за действия, свързани с подкупи, с взимане на средства от магистрати. Та този човек, който съставлява Националната следствена работа, би трябвало да бъде неотложно задържан, а не да ме викат мен и да ме сплашат за това, че ги разгадавам от повече от една година ", твърди Василев.

По това дело е разпитана и Иванова. Информацията за заканите пристигна от записи, публикувани тогава от ръководителя на ПГ на Има Такъв Народ Тошко Йорданов. Автентичността им беше доказана от Василев.

На излизане от следствената работа Василев удостовери, че продължава да получава закани и е охраняван от Министерство на вътрешните работи. Той отхвърли да е направил скандалния запис от съвещанието на Националния съвет на Политическа партия със подпомагане на службите. 

" Естествено, че не работя с никого. Зад мен не стоят нито съветските служби, нито съветското посолство, президента Радев или който и да е било. За мен стои само българския народ. Абсолютно кардинална позиция, аз съм го записал. Излязох да го направя и да го кажа пред цяла България, тъй като за мен това, което се случваше там, е национално изменничество и е Глава първа от Наказателния кодекс ", сподели още Василев пред кореспонденти.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР