Отстраненият от поста министър на отбраната Стефан Янев направи изявление

...
Отстраненият от поста министър на отбраната Стефан Янев направи изявление
Коментари Харесай

Стефан Янев към премиера: Не съм твой министър и не съм бил

Отстраненият от поста министър на защитата Стефан Янев направи изказване в профила си във Facebook. " В разгара сме на рецесия, която към този момент съществено размести пластовете в системата на интернационалните връзки и е на път да промени нейната логичност ", съобщи той.

По думите му всичко това може да докара до пагубни последствия в доста връзки, както филантропична злополука, по този начин и съществени стопански, обществени и финансови последствия.
" От дейностите и решенията, които взимаме сега ще зависи по какъв начин ще премине България през този сложен интервал, който я чака. А вероятността не наподобява по никакъв начин добра. Тя не е добра и тъй като държанието на главните политически сили в страна сега е основано на популизъм и лансиране на прочувствени тези. Вместо да се търсят работещи решения се генерират краткосрочни политически дивиденти въз основата на страданията на хората ", добави някогашният боен министър.

Бившият длъжностен министър председател назначен от Румен Радев добави още, че той е убеден в българските жители, които добре се ориентирали в обстановката. Според него главното, което би трябвало да направи през днешния ден политическият хайлайф е да отбрани националния интерес, а той е това, което подсигурява, свободата и благополучието на българските жители.

" Националният ни интерес би трябвало да бъде предпазен и във форматите в които участваме. Те не следва да детерминират, да предопределят ползите ни. Те са само инструментариум и механизъм за реализирането на нашите ползи ", добави Янев и акцентира, че не постоянно решенията, които се взимат от тези формати са верни и положителни за България.

Янев акцентира, че не се усеща отговорен за нищо, което е споделил или направил, тъй като във всички свои дейности се е водил от ползите на България.

Към края на видеото Стефан Янев се обърна към премиера Кирил Петков с думите:
" Уважаеми господин министър-председател аз не съм твой министър, нито съм бил, нито ще бъда. Аз съм бил министър на Република България и послужвам само на родината и ще продължа да го върша ".
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР