Отстранен е от длъжност, но през юни 2015 г. е

...
Отстранен е от длъжност, но през юни 2015 г. е
Коментари Харесай

Нито едно от обвиненията срещу бившия видински кмет не издържа в съда. Кой ще плати обезщетенията му?

Отстранен е от служба, само че през юни 2015 година е възобновен. Едно по едно и четирите обвинявания против него са прекъснати. Пред април 2016 година е поставена точка на следствията за закононарушения по работа, за стопанско закононарушение и за патроните. До съд стига единствено обвиняването, че е дължал нелегално „ археологически обекти “ – 15 монети от римския императорски интервал така наречен „ антониани “. В съда обаче се обяснява, че те са фамилно владеене от години и Гергов е оневинен.

 

Докато текат делата враговете му се впускат и в терористична офанзива против него. Една априлска нощ през 2014 година е хвърлен коктейл „ Молотов “ под автомобил, паркиран в двора на дома му, напълно покрай стаята на децата му. Колата обаче не се взривява, тъй като фитилът на новоизлюпените партизани изгаснал. На сутринта Гергов забелязал следи от разлятата течност, видял и изгасналия фитил и извикал полиция.

 

Следващата стъпка, която той подхваща, е да почисти репутацията си. След като завършват следствията против него, някогашният видински кмет завежда дело против прокуратурата. След 9 години Върховният касационен съд се произнесе, той да бъде възмезден с 55 000 лв., които с лихвите са над 85 000 лв. и настрана ще му бъдат заплатени и правосъдните разходи. Така става, изясняват адвокати, когато прокуратурата се заиграва с политически поръчки. Запознати акцентират, че до момента в който тече следствието, говорителката на някогашния основен прокурор Румяна Арнаудова дава изобилна информация, само че когато едно по едно спихват обвиняванията против Герго Гергов, следва цялостно безмълвие от страна на държавното обвиняване.

 

Любопитно е, че откакто напуща кметството, някогашният кмет продължава да работи в интерес на значими публични дела, свързани с лекуването на диабета и правата на болните, изумени от тази болест, Според осведомени Здравната каса включва потреблението на електронни датчици в контрола на равнищата на кръвната захар, с помощта на неговата персонална разпоредителност и старания. Гергов е в основата и на други национални акции, свързани с диабета.

Източник: Уикенд, crimesbg.com

Източник: razkritia.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР