Отстъпката за руския суров петрол сорт Уралс до средата на

...
Отстъпката за руския суров петрол сорт Уралс до средата на
Коментари Харесай

Русия намали отстъпката за сорта Уралс от $40 на $20

Отстъпката за съветския недопечен нефт вид " Уралс " доникъде на септември 2022 година е понижена до 20 $ за барел заради по-евтиния корабен транспорт. Това раазкри ТАСС. Агенцията цитира Денис Дерюшкин, заместник-генерален шеф на Руската енергийна организация (РЕА) към Министерството на енергетиката.

" Днес, заради обстоятелството, че цената на транспорта с кораби леко е спаднала и към момента има различни консуматори, отстъпката за " Уралс " към този момент не е 40, а 20 $ за барел ", сподели Денис Дерюшкин.

Според него обаче актуалната отстъпка за съветския недопечен нефт към момента е много висока спрямо цената на сорта Брент. В същото време актуалните цени на " Уралс " съставляват сериозна опасност за производителите.

" Това към момента е забележителна отстъпка, забележителен удар върху стопанските системи на компаниите-производителки, само че като цяло това към момента са комфортни условия за бизнес ", заключи Денис Дерюшкин.

Липсата на застраховка за покупко-продажбите с съветски нефт и нежеланието на банките да дават акредитиви ще продължат да оказват въздействие върху цената на барел " Уралс " за задграничните купувачи, счита още енергийният специалист.

На 12 септември РБК, базирайки се на калкулации на съветското Министерство на финансите, заяви, че приходите във федералния бюджет през август 2022 година ще намалеят с към 11% в номинално изражение в съпоставяне със същия интервал на 2021 година

Тенденцията за понижаване на приходите във федералния бюджет се следи за втори следващ месец - през юли спадът е 26% в съпоставяне със същия месец на предходната година.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР