Отслабването на карантинните мерки, които са в сила в най-големите

...
Отслабването на карантинните мерки, които са в сила в най-големите
Коментари Харесай

Нигерия първа в Африка отменя карантината - от 4 май

Отслабването на карантинните ограничения, които са в действие в най-големите мегаполиси на Нигерия от 30 март по отношение на пандемията от ковид, ще стартира на 4 май. Това заяви нигерийският вестник " Нейшън ", съобщи БГНЕС.
В подмяна на карантината в страната се вкарва полицейски час от 20:00 до 06:00 часа. Изискването за носене на медицински маски е наложително, възбраната за събирания се резервира и тестванията на популацията за ковид се уголемяват.
Държавният глава Мухамаду Бухари назова успеваемостта на ограниченията за ограничение на пандемията една от аргументите за отслабването на карантината.
" Ръстът на броя на новите случаи на коронавирусна зараза в границите на един месец беше по-нисък от планувания от специалисти, които приказваха за 2 000 нови инфекции ", акцентира той. Президентът добави, че " никоя страна не може да си разреши да поддържа цялостна карантина в очакване на създаването на ваксина ". " Много хора са изгубили приходи и средства за прехранване ", сподели Бухари.
Общо 1 273 случая на COVID-19 бяха открити в Нигерия, 40 души са умрелите. На 27 февруари точно в Нигерия бе открит първият случай на болест с новия ковид в Африка.
Според Световната здравна организация, в Африка са доказани 31 714 случая на коронавирусна зараза, 1 414 души са починали. Южна Сахара (4 546 инфектирани и 87 жертви), Камерун (1 621 и 56) и Гана (1 550 и 11) са водачи по брой на инфектираните и починалите. Нигерия е на четвърто място.
Още: " НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 28 април "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР