Оценяваме ролята и влиянието на Кралство Йордания в регионален и

...
Оценяваме ролята и влиянието на Кралство Йордания в регионален и
Коментари Харесай

Борисов се хвали пред йорданската принцеса: Трети сме по артефакти в Европа

Оценяваме ролята и въздействието на Кралство Йордания в районен и световен проект, по тази причина задачата пред България е да развиваме взаимноизгодни връзки в области от стратегическа значимост за двете страни. Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов на срещата си с принцесата на Йордания - Нейно кралско височество Дана Фираз.

Принцеса Фираз е дипломат на благосклонност на ЮНЕСКО и ръководител на " Петра Нешанъл Тръст " - най-старата национална неправителствена организация в региона на опазването и съхраняването на наследството на Йордания.

Премиерът увери, че Йордания е мечтан сътрудник за България и активизирането на двустранното съдействие в редица сфери потвърждава волята на страната ни за издигането на нивото на връзките сред двете страни.

Страната ни е с извънреден туристически капацитет и е трета по брой артефакти в Европа след Гърция и Италия, посочи Борисов във връзка развиването на културно-историческия туризъм и стратегиите за внедряване на образованието за предпазване на културното завещание.

Той уточни, че българското държавно управление поддържа концепцията за неразривна връзка сред културата и туризма.

Министър-председателят съобщи, че макар интернационалната конкуренция туризмът от ден на ден утвърждава България като желана дестинация. Той акцентира, че близо 12% от Брутният вътрешен продукт у нас се образува от туризма, който през предходната година за първи път притегли над 9,2 млн. задгранични посетители.

Премиерът уточни и че секторът обгръща 11% от общата претовареност в страната и е част от устойчивото развиване на стопанската система ни.

В рамките на визитата на принцеса Дана Фираз у нас беше контрактувано стартирането на пилотна самодейност за образование на подрастващите в предпазване и запазване на културното завещание, като се употребява опитът на " Петра Нешанъл Тръст " за показване на историческите монументи по подобаващ метод.

За задачата беше контрактувано подписването на Меморандум за съдействие сред Министерство на туризма на България и " Петра Нешанъл Тръст ".

Обезпечаваме опциите за огромни археологически действия на учените освен тъй като сме уверени, че съхранението на културно-историческото завещание е залог за стабилно развиване, а тъй като одобряваме, че задължението ни към него е равноценен на отношението ни към бъдещите генерации, посочи министър председателят.

Той уточни и че различен главен приоритет на българското държавно управление е образованието.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР