Оценявам предложените промени за Конституцията като изключително нелеп опит да

...
Оценявам предложените промени за Конституцията като изключително нелеп опит да
Коментари Харесай

Иван Таков за промените в конституцията: Нелеп опит да се отклони общественото внимание от основните проблеми

Оценявам препоръчаните промени за Конституцията като извънредно безразсъден опит да се отклони публичното внимание от главните проблеми в страната. Това сподели ваудиокаста на " Фокус " " Това е България " ръководителят на Българска социалистическа партия - София Иван Таков. Виждате сега върви един спор, към този момент от няколко седмици за Националния празник. Аз слушам изключителни нелепици, че би трябвало да се смени Националния празник, тъй като датата 3 март, видите ли, разделяла обществото.

Как може датата, на която след 500 години мрак, най-сетне българският народ е получил най-ценното нещо, което може да получи, точно свободата си, да разделя българското общество. И около това, доста други нелепи оферти чух, като мандатност на кметове и така нататък, което по-скоро ми наподобява като някаква димка или дъвка, която в действителност да отклони публичното внимание от главните проблеми в българското общество. И стопански, и други, с което хората да се занимават с едни по-скоро идеологически тематики, в случай че щете ги наречете, в сравнение с да се занимават със значителните проблеми и по този метод да се види несъстоятелността на това ръководство.

Видяхте и през вчерашния ден какво се случи, в действителност стартира още веднъж офанзивата против Паметника на Съветската войска. Вчера наблюдавах, че Министерски съвет от обществена държавна благосъстоятелност е сменил статута му на частна държавна благосъстоятелност, което може би е причина да бъде трансфериран към този момент, дали на Столична община, дали друго нещо ще се случи с него, което занапред би трябвало ясно да заявя, че Българска социалистическа партия няма да разреши да се случи. Разрушаването на монументи, демонтажа, чупенето, оскверняването, изрично се разгласяваме срещу тези неща ", сподели Таков.

Според него, паметниците са памет, и тази памет, която носи този съответен паметник, е извънредно значима, тъй като тя е памет за милионите жертви на кафявата чума, в може би най-мрачния интервал на човешката история.

" Така, че ето това са тематики, които сега се слагат на дневния ред на българското общество, с цел да основават в допълнение разделяне и може би ненавист сред разнообразни групи български жители, което, съгласно мен е неприемливо сега ", добави Таков.

По думита му, страната би трябвало да се ангажира доста по-сериозно с разнообразни планове в общините. В момента има неравноправие сред обособените общини. И в действителност има какво да се желае от страната в тази посока. Не може страната за едни общини да е мащеха, а за други майка.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР