Оценката на Северна Македония е, че най-бързият, най-простият и най-евтиният

...
Оценката на Северна Македония е, че най-бързият, най-простият и най-евтиният
Коментари Харесай

Северна Македония: Имаме интерес да инвестираме в Белене

Оценката на Северна Македония е, че най-бързият, най-простият и най-евтиният метод да се обезпечи базисна сила за по-дълъг период е посредством атомната централа "Белене " в България и с включване в построяването й, съобщи вицепремиерът на Северна Македония Кочо Ангушев, само че добави, че това е надалеч от реализация.
"Българската страна разгласи, че събира предложения, в което на процедура търси сътрудници за този план. Ние като страна евентуално би трябвало да забележим нашия интерес да участваме в подобен обект, защото с хода на времето губим базисната си сила, тъй като нямаме въглища ", сподели Ангушев.
Пояснявайки, че базисна сила се създава от въглища, газ или гориво и други източници няма, вицепремиерът акцентира, че таман по тази причина македонската страна е показала интерес за присъединяване в Белене.
"Все още обаче концепцията от българска страна не е ясна и те нямат построена до дъно финансова структура, нито конструкция на заинтересуваните страни. Виждам, че целият район показва интерес за присъединяване в този план. Мисля, че е доста рано да се приказва за някаква съответна реализация ", сподели Ангушев.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР