Оценка: 3 от 5 Още от същото: Спайдърмен: Няма път

...
Оценка: 3 от 5 Още от същото: Спайдърмен: Няма път
Коментари Харесай

Кино: "Доктор Стрейндж в мултивселената на лудостта" с Бенедикт Къмбърбач

Оценка: 3 от 5 Още от същото: " Спайдърмен: Няма път към дома "
Снобското заобикаляне на филми като Doctor Strange in the Multiverse of Madness не върви, тъй като в последна сметка те са касовите рекордьори на годината и държат бизнеса (или най-малко Холивуд) жив. Бонусът за комиксово неизкушения фен е връщането в играта на жанровия занаятчия Сам Рейми. Гарнираната му с комизъм хорър трилогия Evil Dead от 80-те е от дълго време класика, трите му " Спайдърмен " -а (2002 - 2007) с Тоби Магуайър направиха супергероите забавни и за възрастни, обраха иронията и прибавиха трагедийна романтика във фантастичните сюжети.

Доктор Стивън Стрейндж (Къмбърбач) пази името си на най-странен персонаж в комерсиалната галактика на Marvel (MCU). Някога блестящ неврохирург в Ню Йорк, злополука го трансформира във всесилен вълшебник. Суетно пищен денди, с поддържана до милиметър прическа, той е изгубил любовта на колежката си Кристин (Рейчъл Макадамс) поради супергероичен жест по спасяването на вселената от Танос. Оказва се, една от многото вселени. Множествеността дава късмет на Рейми да сблъска няколко идентичности на Стрейндж с елементарния въпрос в коя той е най-щастлив.

Новата задача е спасяването на всички вселени в лицето на тяхната пратеничка, тийнейджърка с емблематичното име Америка. На пътя му застава самата Алена магьосница Уанда Максимоф (Елизабет Олсен), вероятната премия е върнатата обич на Кристин. Битките са импозантни и изобретателни, с цялата CGI и бюджетна ($200 млн.) мощност на Marvel. Явяват се Отмъстители от минали и бъдещи филми, авторекламата на комерсиалната галактика е под цялостна пара.
Реклама
Печатът на Рейми е в паузите измежду цифровия " звук ", в разговорите с двойно дъно на героите очи в очи. Тогава търсенето на " мракописа " и заобикалянето коварствата на " сънебродниците " отстъпват на елементарния извод, че въпреки всичко би трябвало да си признателен за вселената, която имаш.
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Янко Терзиев
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР