Оцеляване е работното заглавие на съвместния филмов проект на журналистката

...
Оцеляване е работното заглавие на съвместния филмов проект на журналистката
Коментари Харесай

Снимките на Оцеляване започнаха в БНР

" Оцеляване " е работното заглавие на взаимния кино план на журналистката от стратегия " Хоризонт " на БНР Таня Иванова и операторите проф. Красимир Андонов и Алекс Самунджи. Кинотворбата споделя три истории на българи за оцеляване в планината, научи ДУМА от Катя Василева.

Едната от тях е на Методи Савов под Еверест. На 8 май 1984 година той и Иван Вълчев изкачват върха по най-трудния маршрут - Западния гребен, като част от Българската национална експедиция. На слизане се постанова да прекарат нощта навън, в така наречен Зона на гибелта, на 8750 м. На идващия ден са избавени, само че Методи Савов губи част от ходилата си и се постанова да приключи алпийската си кариера.

Другите истории са за оцеляване на алпинистите Николай Петков и Дойчин Боянов в снежна стихия на Антарктида, както и за самотното втурване на сноубордиста със строшен крайник в място без обсег Владимир Павлов. В " Оцеляване " ще забележим и Иван Кожухаров, който оцелява след каменопад в Алпите и след това, в инвалидна шейна, е качен от другари на Монблан.

" Един от основните герои във кино лентата е Радиото, което всички, свързали живота си с него, по традиция изписват с основна писмен знак. То е страж и повествовател на истории - със своите публицисти, с скъпите архиви в Златния фонд, с създателите си. Във кино лентата вземат участие доста такива сътрудници, които не престават да изписват Радиото с основна писмен знак ", споделя Таня Иванова, която е сценаристка на кино лентата и в художествената част от него претърпява своето, въпреки и по-абстрактно, оцеляване.

Историите в кинотворбата ще забележим през обективите на операторите проф. Красимир Андонов от НАТФИЗ, който снима и кино лентата за Боян Петров, и Алекс Самунджи. Амбицията на екипа е да включи в историята, с изключение на документални фрагменти, и възстановки на част от сцените.

Последвайте или харесайте вестник " ДУМА " във ФЕЙСБУК --> <--

Споделяйте нашите изявления.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР