Оцелялото след удар от мълния дете в Русе е стабилизирано

...
Оцелялото след удар от мълния дете в Русе е стабилизирано
Коментари Харесай

Оцелялото след удар от мълния дете е стабилизирано и контактно

Оцелялото след удар от гръмотевица дете в Русе е нормализирано и контактно, само че към момента животът му не е отвън заплаха. След случая на стадиона в града другото изумено момче умря.

Жена, оказала първа помощ на децата, която се образова за здравна компетентност, твърди, че екипът на Спешна помощ не е реагирал вярно.
Заради тези нейни думи стартира инспекция.

Починалото дете не било интибурано и не било обдишано с кислородна маска от медиците от Спешна помощ, сподели Габриела Върбанова

„ Реанимацията не продължи на терен, не беше интубирано, просто това ме потресе мен, че се хвана за крайниците детето, сложи се на носилка. В колата за спешна помощ, до момента в който го слагаха, също не се обдишваше с кислородна маска. Не се направиха кардиопулмонални мероприятия. Това е златно време, което е животоспасяващо “, споделя Габриела Вербанова.

Детето, което оцеля, към момента е с заплаха за живота, само че е изведено от кома и диша независимо

„ Електрическият подтик може да аргументи гибел на оператора и близките, които се намират също на влажен терен. Затова децата са прибрани по най-бързия метод в колите за спешна помощ и тогава е направена многократна дефибрилация по време на превоза до двете лечебни заведения, както сърдечен масаж и подаването на О2 “, изясни доктор Иванка Маринова, шеф на ЦСМП-Русе.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР