Снимки: Мароканци спят по улиците, във временни убежища след земетресение

...
Оцелелите от най-смъртоносното земетресение в Мароко от повече от век
Коментари Харесай

Оцелелите от най-смъртоносното земетресение в Мароко от повече от век се борят да намерят храна, вода и подслон в отчаяно търсене на изчезналите продължава в отдалечени села.

Бедствието уби повече от 2100 души, число, което се очаква да нарасне. Организацията на обединените нации изчисли, че 300 000 души са били засегнати от земетресението с магнитуд 6,8 в петък вечерта.

Онези, които останаха без дом или се страхуваха от нови вторични трусове, спяха навън по улиците на Маракеш или под импровизирани навеси в силно засегнатите градове на Атласката планина като Мулай Брахим.

Както там, така и в Amizmiz, жителите се тревожеха най-много за щетите в труднодостъпните общности. Най-лошите разрушения бяха в селските райони, обслужвани само от неасфалтирани пътища, които се извиват нагоре по планинския терен и сега са покрити от паднали скали.

Епицентърът на труса е бил близо до град Игил в провинция Ал Хауз, на около 70 км (44 мили) южно от Маракеш. Регионът е известен с живописни села и долини, сгушени във Високите Атласки планини.

РекламаРеклама
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР