Отсъствието на едно от вещите лица по делото срещу Огнян

...
Отсъствието на едно от вещите лица по делото срещу Огнян
Коментари Харесай

Вещо лице спъна делото срещу Огнян Донев

Отсъствието на едно от движимостите лица по делото против Огнян Донев докара до следващото отсрочване на процеса. Шефът на „ Софарма “, който е упрекнат в укриването на близо 63 млн. лева налози, пристигна в залата със бранителите си и с другия обвинен – финансовия шеф на компанията Борис Борисов. На съвещанието трябваше да бъдат изслушани общо три движимости лица, които да показват направената от тях съдебно-счетоводна експертиза. Тя трябваше да осветли хватките на олигарха, с които е съумял да укрие от страната десетки милиони лв.. Мистериозно обаче едно от движимостите лица – Владимир Шулев, по този начин и не се появи, като нито сътрудниците му, нито отбраната и прокурорите по делото имаха информация каква е повода за отсъствието му, написа " Монитор ".

Тъй като и двете страни имаха въпроси към Шулев по отношение на експертизата, ход на делото не беше даден, а натовареният график и летните отпуски на отбраната на олигарха доведоха до отлагането на процеса за 3 ноември тази година. Донев е част от олигархичната формация, основана от Иван Костов, в която дружно с Иво Прокопиев, Цветан Василев и Гриша Ганчев се пробват по всякакъв начин да решат проблемите си с правораздаването. Финансираните от тях политици, цивилен организации и личните им медии, формиращи фабриката за подправени вести, се пробват да овладеят Темида и да сложат на основни позиции свои марионетки, както направиха с Върховен касационен съд и Софийски градски съд, където шефове са техните прислужници Лозан Панов и Калоян Топалов.

Специално Донев пък има интерес да бави делото за укриване на налози най-малко до приключването на мандата на Висш съдебен съвет, защото прислугващият на олигархията Калин Калпакчиев ще се върне в апелативния съд и тогава фармацевтичния необут откровено ще се моли на втора инстанция точно Калпакчиев да му се падне за арбитър.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР