Отровният газ фосфин е предизвикал сърдечен арест у починалото 9-годишно

...
Отровният газ фосфин е предизвикал сърдечен арест у починалото 9-годишно
Коментари Харесай

Официално: Стана ясна причината за смъртта на починалото дете от Кардам

Отровният газ фосфин е провокирал сърдечен арест у умрялото 9-годишно момче в село Кардам, заяви районният прокурор на Генерал Тошево Йорданка Чанева, която е и наблюдаващ прокурор на досъдебното произвеждане, представена от Българска телеграфна агенция.

По думите й дейното вещество в отрова за гризачи, вдишано от момчето, е било в летална централизация, доста над нормите, разказани в профилираната литература, които провокират гибел единствено за 30-60 минути.
Цацаров: Отрова против гризачи е причина за гибелта на детето в Кардам Готови са три експертизи - химическа, токсикологична и здравна
Вчера това беше главната версия за нещастието, оповестена от основния прокурор Сотир Цацров.

Чанева изясни, че направените експертизи от Военномедицинска академия в София и правосъден доктор са еднопосочни.

9-годишният Стефан умря в болница, а две от сестрите му бяха признати в доста тежко положение с натравяне. Децата към този момент са изписани от лечебните заведения.
Трагедията в Кардам: Отравяне продължава да е съществена версия на следствието В дома не е имало и характерни медикаменти, нито децата са имали предходни болести
Районният прокурор разясни, че отровата е открита зад леглото в дома на детето - в процепи на стената, замазани с тиня. Влажната замазка още повече е предизвикала отделянето на отровния газ и е протекла спонтанна реакция. Детето е било изложено на отровния газ към дванадесет часа.

Засега не е ясно по какъв начин фамилията се е сдобило със мощната отрова за гризачи, която не се продава свободно. Досъдебното произвеждане се води по член 122 от Наказателния кодекс за причиняване на гибел по несъобразителност и все още няма повдигнато обвиняване на разположение, сподели Йорданка Чанева.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР