Отрицателни са кръвните проби за алкохол и наркотици на 18-годишния

...
Отрицателни са кръвните проби за алкохол и наркотици на 18-годишния
Коментари Харесай

Отрицателни са кръвните проби на шофьора, който помете двама младежи на бул. Сливница

Отрицателни са кръвните проби за алкохол и опиати на 18-годишния водач, упрекнат за злополуката от 8 май в София, при която починаха двама пешеходци, оповестиха от прокуратурата, съобщи Българска телеграфна агенция. С това се удостоверяват и данните от направените на мястото на случая полеви проби.

Младежът е имал предпочитание да даде пояснения пред проверяващите, само че е бил в доста мощен потрес от случилото се. Разпит въпреки всичко е извършен. Предстои наблюдаващият прокурор по делото да реши каква мярка за неотклонение ще изиска да му бъде наложена. В момента той е арестуван за до 72 часа.

Вчера прокуратурата притегли като обвинен водача за злополуката и причиняване на гибел по несъобразителност. Според проверяващите той е нарушил разпоредбите за придвижването по пътищата, като, движейки се с несъобразена скорост, не пропуснал пресичащите по обозначена пешеходна пътека пешеходци, мъж и жена на 22 и 24 години. Инцидентът се случи на кръстовище на бул. „ Сливница “ ул. „ Русе ".

Същата вечер жители се събраха на столичния бул. " Сливница " и сервираха цветя на мястото на случая. В знак на митинг за известно време беше спряно и придвижването по булеварда.

По мотив злополуката през днешния ден столични общински съветници оповестиха, че са поканили на чуване министъра на вътрешните работи Иван Демерджиев, както и основния секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров, по отношение на контрола и реда на пътя в София.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР