Отразената болка е тази, чиято локализация не съвпада с местоположението

...
Отразената болка е тази, чиято локализация не съвпада с местоположението
Коментари Харесай

Отразена болка, която не трябва да бъде игнорирана

Отразената болежка е тази, чиято локализация не съответствува с местоположението на повредените тъкани или органи. Опасността от отразена болежка се крие във обстоятелството, че човек не може да не знае за рисковото увреждане на вътрешния орган, което го предизвиква. Например, непрекъснатите болки във врата могат да значат проблеми с белите дробове.

Ето за какво е значимо да знаете какви типове отразена болежка могат да зародят при проблеми с жизненоважни органи, с цел да потърсите в точния момент здравна помощ и вероятно да спасите живота на себе си или на обичания човек.

Болка в гърдите, лявата ръка и/или долната челюст - сърцето

Болката, която се появява в региона на гръдния панер, в лявата ръка, а също и в горната част на гърба демонстрира съществуването на сърдечно заболяване. В случай на такава болежка е належащо незабавно да се консултирате с доктор за спомагателна инспекция.

Болки в рамото и врата

 Отразена болежка

Хората, които изпитват болежка в раменете и горната част на шията, би трябвало да посетят пулмолог, защото тази предложена болежка демонстрира проблем с белите дробове. Ако индивидът изпитва затруднено дишане, непрекъсната болежка към врата и мощна болежка в рамото, мощно се предлага да посетите доктор.

Болка в рамото, шията и ребрата от дясната страна

Ако проблемите с белите дробове предизвикват посочена болежка в предната част на шията, проблемите с черния дроб и жлъчния мехур могат да се излъчват към горната част на рамото, дясното подребрие и дясната страна под гърдите. Такава болежка може да възникне вследствие на съществени болести на черния дроб и жлъчния мехур. Ако болката не изчезне дълго време, би трябвало да се консултирате с доктор.

Тази посочена болежка поражда и вследствие на нервни импулси от диафрагмата, обвързвана с диафрагмалните нерви. В множеството случаи лекарят предписва аналгетични медикаменти, с цел да се отърве от такава болежка.

Болка в предната и задната част на тялото

Този тип болежка демонстрира проблеми със стомаха и панкреаса. Този тип ориентирана болежка е най-коварната, защото индивидът счита, че е породена от неприятна стойка, навяхвания или затънал метод на живот.

Болка в корема

 Отразена болежка, която не би трябвало да бъде пренебрегната

Такава болежка демонстрира проблем в тънките вътрешности. В множеството случаи такава болежка се появява в региона на пъпа. Възпалението в тънките вътрешности също е причина за този тип болежка. Ако болката се появи в междинната или долната част на корема, това може да демонстрира проблеми с дебелото черво и апендикса.

Болка в междинната и долната част на корема

Характерната болежка в междинната и долната част на корема е обвързвана с проблеми с дебелото черво и апендикса. Такива признаци не могат да бъдат подценени - би трябвало неотложно да се консултирате с доктор.

Болка в горната част на крайници и болежка в таза

Проблемите с бъбреците постоянно предизвикват болежка в горната част на краката, таза и долната част на корема. Също по този начин болката в долната част на таза може да демонстрира проблеми с пикочния мехур.

Болка в долната част на таза

Болката в долната част на таза (отпред и отзад) може да демонстрира проблеми с пикочния мехур. За да се откри казусът, е належащо да се подложи на медицински обзор и е мощно не се предлага да се отсрочва.

Болка от двете страни на корема

Такава болежка при дамите поражда при инфектиране, тумори, инфекции и други болести на яйчниците. Ето за какво при този тип болежка е нужна консултация с гинеколог.

Списъкът на отразените болки не се лимитира до описаните нагоре случаи. Ето за какво е доста значимо да разберете, че казусът не е безусловно там, където боли.

Пренебрегването на болката (особено в случай че не минава дълго време) е рисково. Колкото по-рано лекарят може да разпознава повода за болката, толкоз по-големи са възможностите за сполучливо и навременно лекуване!

Вижте отче алегория за превъзмогване на болката и по какъв начин любовта лекува физическата болежка

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР