Отравяне от силни промишлени отрови, поставени срещу гризачи в стената

...
Отравяне от силни промишлени отрови, поставени срещу гризачи в стената
Коментари Харесай

Причината за смъртта на 9-годишното дете в Кардам - отрова за гризачи

Отравяне от мощни промишлени токсини, сложени против гризачи в стената на стаята, в която е спяло фамилията, в което умря 9-годишното момче в Кардам, е главната версия, по която работят проверяващите. Това заяви пред публицисти основният прокурор Сотир Цацаров, съобщи кореспондент на БГНЕС.

9-годишния Стефан умря в болница, а две от сестрите му пък бяха признати в доста тежко положение с тежко натравяне.

" Ако би трябвало да обясня повода, тя е резултат на 3 подготвени експертизи - съдебно-химическа, токсикологична и съдебво-медицинска. Няма да върша каквито и да е заключения по отношение на възможна наказателна отговорност, защото това е решение, което в околните дни ще вземат сътрудниците от съответната прокуратура, изясни Цацаров. И добави, че всички са станали очевидци на недобрите битови условия на фамилията.

Причината е обвързвана и с тези недобри битови условия, сподели основният прокурор. И изясни, че от жилищните пространства на фамилията са конфискувани от отвори в стената химически препарати с извънредно мощно деяние, които се употребяват с промишлени цели за битка с вредители. Основната версия, по която се работи е, че тези препарати в съответния случай са били употребявани за възможното заличаване на гризачи в самото помещение.

Те са били сложени в отвори, които са зазидани с тиня в стената, и съгласно една от водещите хипотези на специалистите става дума за доста мощно настоящи промишлени токсини в изключителна непосредственост до леглото на детето и за настъпило вследствие на това мощно отравяне и то даже от самото поемане и непосредствената непосредственост на отровните примамки, сподели Цацаров./
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР