Отпускат се 150 милиона лева за земеделците. Това каза премиерът

...
Отпускат се 150 милиона лева за земеделците. Това каза премиерът
Коментари Харесай

Отпускат 150 млн. лева за земеделците

Отпускат се 150 милиона лв. за земеделците. Това сподели министър председателят академик Николай Денков днес след среща с представители на браншови организации на аграрни производители.

" Парите са заложени в бюджета. Срокът за отпущането на средствата е до 30 юни тази година ", допълни министър-председателят.

" Средствата ще бъдат отпускани на бедстващите земеделци и помощта ще се преценя по подадените в Националната организация по приходите (НАП) от земеделците данъчни заявления ", добави министър председателят.

Според него не е обсъждана оставката на земеделския министър. " При подготвени текстове на законови промени, аз ще поема политическия диалог с водачите и останалите министерства, с цел да се придвижат оптимално бързо ", съобщи акад. Денков. 

Земеделците споделиха, че довечера предложенията ще бъдат разисквани и на следващия ден ще дават отговор дали одобряват изискванията. В понеделник в 11 ч. на конференция хората от бранша ще оповестят решението си и дали митингите в сектора остават.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР