Отпор срещу предложенията на френския президент Еманюел Макрон за продължаване

...
Отпор срещу предложенията на френския президент Еманюел Макрон за продължаване
Коментари Харесай

Опозицията във Франция не одобри реформите на Макрон

Отпор против предложенията на френския президент Еманюел Макрон за продължение на промените. Лидери на опозицията и деятели на придвижването " Жълти жилетки " отхвърлиха новите му начинания.

Предложенията на Макрон няма да оказват помощ на доста пенсионери, нито на тези, които зависят от колите си - група, която постави основите на митингите на " жълтите жилетки ", сподели един от водачите на френската съпротива Лоран Вокие. На същото мнение са и уредниците на шествията. Минути след изказването на Макрон те приканиха хората към нови демонстрации, които ще се организират през целия май.

След излъчването на речта на президента деятелят на " жълтите жилетки " Тиери Пол Валет съобщи, че президентът " приказва като главнокомандващ и не схваща, че би трябвало да прояви невзискателност ".
 © БГНЕС
На конференция от Елисейския замък, Еманюел Макрон показа предложенията си - резултат от националния спор, почнал след митингите. Реформите не би трябвало да стопират, тъй като дават отговор на стремежите на французите, посочи Макрон, само че призна, че не всеки път ограниченията му са били бързи и хуманни, а самият той постоянно е бил припрян и придирчив.

Президентът предлага понижаване на броя на депутатите и смяна на метода, по който се избират. Иска и доста понижаване на налог общ приход. Утре Жълтите жилетки възнамеряват 24-ия си следващ митинг.
 Макрон: Промените във Франция не трябва да стопират Макрон: Промените във Франция не трябва да стопират
Президентът Еманюел Макрон съобщи в четвъртък, че ще продължи с програмата на своето държавно управление за трансформиране на Франция, като добави, че обществ...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР