Отново размяна на реплики между президентската институция и БСП за

...
Отново размяна на реплики между президентската институция и БСП за
Коментари Харесай

БСП обвини президентството в реваншизъм, Йотова - опроверга

Отново замяна на реплики сред президентската институция и Българска социалистическа партия за наследството от предходното ръководство и дилемите пред новото. От ляво упрекнаха президентството в реваншизъм, вицепрезидентът отхвърли тези подозрения.

Усилията на служебното държавно управление би трябвало да бъдат ориентирани към решаването на рецесиите, а не към почистване на остарели сметки. Така вицепрезидентът Илияна Йотова отговори на подозренията, че кабинетът на Гълъб Донев ще е реваншистки по отношение на Българска социалистическа партия.



Социалистите не одобряват изказванията, че държавното управление на Кирил Петков оставя страната в безпорядък. Обявиха, че новото ръководство стартира работа с чистки и реваншизъм.

Вицепрезидентът Илияна Йотова пожела храброст и кураж на служебното държавно управление, с цел да се оправи с поредицата от рецесии в страната.

" Те имат две съществени задания - да върнат стабилността на страната и втората - това е да обезпечат, извинявайте за тавтологията, сигурността на българските жители, от енергийните доставки до обстановката с Ковид ", сподели Йотова.

Уволнението на заместник-генералния шеф на НКЖИ Гергана Алексова, член на Българска социалистическа партия, от левицата дефинираха като реваншизъм. Смятат, че против Българска социалистическа партия се води целенасочена офанзива.

" Държавата не е в някаква неустойчивост, за каквато се пробват от президентската институция да внушават на българското общество. Няма да позволим триумфите, достиженията на ръководството да бъдат неглижирани, да бъдат унищожавани сами и единствено Българска социалистическа партия да бъде употребена, Българска социалистическа партия да бъде унижена, Българска социалистическа партия да отиде на тези избори с някакво леке. Още повече това да се внушава от президентската институция, за която Българска социалистическа партия два следващи избора даде всичко от себе си - тези хора да станат президент и вицепрезидент. Просто това, което минимум чакаме е най-големите удари да ги получим от президента. Това ни учудва и другото, което ни учудва е, че такива удари нямаше по кабинета на Борисов примерно ", сподели Георги Свиленски.



Йотова отговори на подозренията на водача на Българска социалистическа партия Корнерия Нинова, че служебното държавното управление ще е реваншистко по отношение на Българска социалистическа партия.

" Аз не зная какво е визирала госпожа Нинова, в случай че е визирала тримата министри, които и през днешния ден са членове на Националния съвет на Българска социалистическа партия, считам че те са горделивост за всяка една партия, чиито членове са те, и госожа Лечева и Крум Зарков и Явор Гечев - това са хора, които са се потвърдили експертно, професионално, политически, със свое мнение, със своя позиция. Нещата и решенията, които би трябвало да бъдат взети в идващите месеци са доста по-важни за българските жители от в сравнение с всевъзможен реваншизъм и разногласия, с който и да било политически водач ", сподели Йотова.

Дали ще има санкции за служебни министри от Българска социалистическа партия, които одобриха постовете без да го съгласуват с управлението на партията, ще реши Националния съвет.

" Който ви внушава, че Корнелия Нинова еднолично или Изпълнителното бюро се събира някъде и отстранява някакви приятели, просто прави подстрекателство. Според мен Националният съвет би трябвало да вземе отношение по това по какъв начин тези приятели ще вземат участие в предизборната акция. Примерно аз желая да поканя най-малко двама от министрите, в случай че съм претендент, да се включат в моята предизборна акция като примерно раздават листовки на Георги Свиленски ", сподели Свиленски.

От Българска социалистическа партия приканиха служебният кабинет да наблюдава какво се случва с машините за гласоподаване, както и с договорите с компаниите, които би трябвало да ги обслужват.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР