Отново проблеми с Ларгото в София. Потребители в социалните мрежи сигнализират

...
Отново проблеми с Ларгото в София.
Потребители в социалните мрежи сигнализират
Коментари Харесай

Нови неволи с Ларгото в София

Отново проблеми с Ларгото в София.

Потребители в обществените мрежи алармират за пукнатини в тавана и падаща мазилка в античния комплекс " Сердика ", оповестява bTV.

От общината потвърдиха, че поради неприятното време и проливните дъждове през последните дни влагата е избила и е нанесла вредите по тавана и мазилката.

От Министерството на културата прецизираха, че от 2018 година за опазването на Ларгото като културна полезност се грижи Столичната община.
 Сериозен теч в подлеза на Ларгото, таванът се разрушава
Сериозен теч в подлеза на Ларгото, таванът се разрушава

Има заплаха от сриване

На собствен ред от общината означиха, че казусът не е обвързван с поддръжката, а с в началото несъблюдение на плана и липса на хидроизолационна система.

Те подчертаха, че тъй като осъществяването на куполите е обект на авторско право от страна на проектанта, все още всевъзможни трайни промени на структурата са неприемливи.

Повечето от проблематичните места към този момент са обезопасени.

Припомняме, ремонтът на Ларгото и реставрацията на античния комплекс завърши през 2016 година, а планът бе за милиони . Той стана злощастен, откакто Министерството на културата изтърва периода, с цел да получи наказателна клауза от близо 750 хиляди лв. за забавеното строителство, а и се постановиха редица спомагателни поправки. Освен това провокира и голям скандал към тогавашния министър на културата Боил Банов,
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР